Anahtar Kelimeler:

Kasabada Konferans Verildi

Kasabada Konferans Verildi

Hamzalı Kasabası Belediye Başkanlığı ile İl Müftülüğünün müşterek düzenlediği programda kasaba halkına Ehli Beyt ve Muharrem Ayı konferansı verildi

 

Kasabada Konferans

Konferansa İl Müftüsü Bekir Gerek, Hamzalı Kasabası Belediye Başkanı Celal Öcel, Sulakyurt İlçe Müftü Vekili Yüksel Güzel, kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Açılışta konuşan Hamzalı Kasabası Belediye Başkanı Celal Öcel, İl Müftüsü Bekir Gerek’e vereceği anlamlı konferanstan dolayı teşekkür etti. İl Müftüsü Bekir Gerek ise Hamzalı Kasabasında Muharrem ayı ve Ehli Beyt üzerine konferans vermekten ve Kasaba halkıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Muharrem ayı ve bu ayda tutulacak oruçlar ile ilgili bilgiler verdi.

 

Ehli Beyt Anlatıldı

Muharrem ayında insanlık ve İslam tarihinde çok önemli olayların vuku bulduğunu hatırlatarak bunlardan en önemlilerinin Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye Hicreti ve 10 Muharrem hicri 61 tarihinde Hz. Hüseyin efendimizin 72 Müslüman’la birlikte Kerbela’da şehit edilmesi olduğunu vurguladı. Sevgili Peygamberimizin muazzez torunu Hz. Hüseyin ve 72 Müslüman’ın şehit edilmesi bütün Müslümanların gönlünde büyük bir acı ve ızdırap bıraktığını ifade ederek bu acının hala gönüllerimizde yanmaya devam ettiğini bildirdi. Hz. Hüseyin’in Sevgili Peygamberimizin Ehli Beytinden olduğunu ve Ehli Beytin ise Peygamberimizin ümmetine bir emaneti olduğunu bildirerek günlerce aç ve susuz bırakıldıktan sonra acımasızca şehit edilmesi gerçekten bir insanlık dramı olduğunu bildirdi.

 

Camide İnceleme Yaptı

Ehli Beytin milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak birleştirici ve kaynaştırıcı nefesi milletimizin ortak paydası olduğunu, edebiyattan sanata kadar kültürümüzün pek çok alanında Ehli Beyt sevgisi damgasını vurduğunu bildirdi. Ehli Beytin, Hz. Peygamberin ilim kaynağından faydalanmış, risalet evinde büyümüş insanlık örnekleri, ilimle ameli, hayat ile ahlakı, hikmet ile irfanı buluşturduğunu bildirerek sevgi, rahmet ile bağışlamanın adresi, Gül-i Muhammed’ininin hoş kokusunu tarihin her sayfasına sindirmiş kutlu nesiller olduğunu vurguladı. Konferanstan sonra İl Müftüsü Bekir Gerek Belediye Başkanını makamında ziyaret etti. Camide incelemede bulundu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli