Anahtar Kelimeler: Asgari ücret olmalı

Asgari ücret gibi olmalı

Asgari ücret gibi olmalı

AÇIKLAMADA BULUNDU

 

Emeklilerin yaşadığı sorunları gündeme taşıyan TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Sağlıkta katkı paylarının kaldırılmasını, en düşük emekli maaşının ve ikramiyelerin asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Emeklilerin yaşadığı sorunları gündeme taşıyan TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Sağlıkta katkı paylarının kaldırılmasını, en düşük emekli maaşının ve ikramiyelerin asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı. Başkan Aytekin, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında emeklilere verilen 5 bin TL İkramiyenin çalışan emeklilere de verilecek olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

 

ÖDENEK AÇIKLAMASI

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında emeklilere verilen 5 bin TL İkramiye verilmesi emeklileri memnun ederken, ilk aşamada çalışan emekli ve ziraat odasına kayıtlı emeklilere verilmemesi her kesimde büyük tepkilere sebep olmuştu. Hatanın düzeltildiğini belirten TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin “Emekliler arasındaki bu yanlış uygulama başta emeklilerin temsilcisi emeklinin hak ve hukukunu arayan Türkiye Emekliler Derneği genel merkez ve şubeler seviyesinde itirazlarımızı ve tepkimizi gösterdik. Netice itibarıyla bu eylemimizi gören devletimizin yöneticileri başta Cumhurbaşkanı olmak kaydıyla yapılan bu yanlış uygulamayı dikkate alarak çalışan ve ziraat odasına kayıtlı çiftçi emeklilere verilmeyen ikramiyenin verilmesini karara bağlamışlar olup meclisten çıktıktan sonra ikramiyelerin ödeneceği açıklanmıştır. 

 

TALEPLERİ AÇIKLADI

Bu itirazımız hedefine ulaştıktan sonra geçmişe yönelik verilmeyen ve klasik hale gelen taleplerimizin de 2023’ün sonunda 2024’ün başında verilmesini beklemekteyiz. Bu taleplerimizi şöyle sıralamayı bir görev bilmekteyiz.2000 sonrası emeklilere verilmeyen intibakın verilmesi. Sağlıkta katkı paylarının kaldırılması. En düşük emekli maaşının ve ikramiyelerin asgari ücret seviyesinde olmasını. Yüzde 4-4.5 olan katkı paylarının yüzde 10’a çıkarılmasının yanı sıra yıllık emekli zamlarının yüzdeli değil seyyanen verilmesidir. Belirtmiş olduğumuz bu taleplerimizin 2024 yerel seçimlerinden önce verilmesini bizi yönetenlerden talep etmekteyiz” şeklinde ifade etti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı