Aşure etkinliğinde buluştular

Aşure etkinliğinde buluştular

Aşure etkinliğinde buluştular

Aşure etkinliği

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından Muharrem ayı münasebeti ile Aşure günü düzenledi. Dernek binasında hazırlanan Aşure ve yemek bütün şehitlerimizin anısına misafirlere ikram edildi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Programa Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutan Vekili Kırıkkale Merkez Komutanı İsth. Albay Yetiş Kocadağ, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yakup Yeşilırmak, İşkur İl Müdürü Yasin Tekin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Kasım Atasoy, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hasan Gerem, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bedir Aktaş, İl Defterdarı İbrahim Bayraktar, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, Çalılıöz Mahallesi Muhtarı Yusuf Sungur, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Doktorlarından Dr. Selma Demir, Şehit aileleri ve Gaziler katıldı. Ayrıca Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can tarafından faks gönderildi. Düzenlenen programda Şehitlik Cami din görevlisi İsa Erkoç tarafından Kuran-ı Kerim okundu, verilen yemek ve aşurenin duası İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından yapıldı.

İYİ ANLATMAK GEREKİR

Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Öncelikle hepinizin Muharrem ayını tebrik ediyorum. Muharrem ayını ve Kerbela olayını çok iyi anlamak lazım. Bu arada Hak için, Vatan için verilen mücadelelerde Şehit olan bütün şehitlerimizi, Şehitlerimizin piri Hz. Hamza´ ya Hz. Ali´ ye Hz. Hüseyin´ e Cenabı Allah komşu eylesin. Ebediyete göç eden bütün gazilerimizi Peygamberimize yoldaş eylesin, komşu eylesin. Bütün gazilerimize sağlıklı huzurlu hayat bir diliyorum. Bu birlikteliğin sağlanmasında emeği geçen Kuran Kursu hocalarımıza, Derneğimize, Belediyemize ve katkı sunan bütün Şehit ? Gazi ailelerimize teşekkür ediyorum? dedi.  

ÖCAL TEŞEKKÜR ETTİ

Dernek Başkanı Rıfat Öcal, "Derneğimizin geleneksel hale getirdiği Şehitlerimizi Anma Programları çerçevesinde Dernek üyelerimizin ve Kırıkkale İl Müftülüğü Yaylacık Cami Kuran Kursu Hocamız Fatma Sarıbuğa ve arkadaşlarının maddi desteği ile hazırladığımız Muharrem Ayı Aşure günü programımıza katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bugün Kerbela Şehitlerimizi anıyoruz. Bu Vesile ile de, Yüce Devletimizin Bölünmez bütünlüğü uğruna Şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimizi ve hakkın rahmetine kavuşan Gazilerimizi de rahmetle anıyoruz. u programın hazırlanması için maddi destek sağlayan Kuran Kursu Hocalarımızın ve üyelerimizin hayırlarını Allah etsin.  Ayrıca Aşure ve Yemeğimizin hazırlanmasında emeği geçen Kırıkkale Belediyesi Yemekhane personeline de huzurlarınız da teşekkür etmek istiyoruz.Şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak, Kederli ailelerimizin yanında olarak manevi destek sağlamak amacı ile Derneğimiz tarafından organize edilen Anma programlarımıza katılarak bizlerin her zaman destekçisi olduğunuzdan dolayı Derneğimiz adına teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false