Atalay´ı bitiren rapor ve Davutoğlu´na tazeletilen biat!

Atalay´ı bitiren  rapor ve  Davutoğlu´na  tazeletilen biat!

Atalay´ı bitiren rapor ve Davutoğlu´na tazeletilen biat!

Atalay için flaş bir iddia!

Bu haber çok konuşulur!

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, AKP yönetiminin hazırlattığı ´´nerede hata yaptık?´´ kitapçığının yol açtığı depremi yazdı.

İDDİALI BİR YAZI

Takan´a göre rapor çok kişiyi yaktı ve dağıtımı da engellendi. Yazıda dikkat çekici detaylardan biri de Beşir Atalay´ın üzerinin çizilmesine yol açan sözleri. Takan´ın yazısının ilgili bölümü: Beşir Atalay güdümünde SETA/SDE ekibinin hazırladığı 7 Haziran değerlendirme raporu... Atalay´ın bu değerlendirme raporundan yola çıkarak, kütüğünü yazdırdığı Kırıkkale´de sarf ettiği sözler. Atalay, Davutoğlu´nun da bilgisi dahilinde 7 Haziran sonrası yurdun çeşitli yerlerine SETA/SDE ekibini göndererek çalıştaylar yaptırdı. Binali Yıldırım karşı kulis atarken, Atalay´ın adamları otel lobilerinde "biz nerede hata yaptık" diye kafa yoruyordu. Epey bir kişiyle görüşüldükten sonra aşağı yukarı şu maddeler ortaya çıktı (rapordan):

PARTİ İÇİN RAPOR

"1- Parti 2002 ayarlarına geri dönmeli. 2- Yolsuzluk yaftasından kurtulmalı 3- Partiden beslenen kılıç artıklarından kurtulmalı 4- Gül-Erdoğan; Davutoğlu-Erdoğan çekişme ve çelişkisine son verilmeli 5- Partinin zenginleştiği görüntüsünden kurtulmalı. 6- Paralelle mücadelenin hukuksuz bir zeminde yürütülmesinin kamuoyunda tepki oluşturması göz ardı edilmesi... 7-PKK´nın çözüm sürecinde silahlanmasına göz yumulması..."

SARAYIN SABRI TAŞMIŞ!

Partinin bunlardan dolayı oy kaybettiği raporlaştırıldı!.. Saray rahatsız olmasın diye de sık sık paralelle mücadele ve başkanlık sisteminin önemine vurgu yapıldı. Ancak, Mücahit Arslan´ın ellerinde saraya ulaştırılan rapor büyük bir tepki çekti ve dağıtımı engellendi. AKP´li Ertan Aydın, bu çalışmayı engellememekle suçlandı. Zaten, Ertan Aydın´ın da kongrede saray tarafından çizilmesi ve MKYK listesine girememesi bu yüzden. İkinci olarak ise Beşir Atalay, kütüğünün kayıtlı olduğu Kırıkkale´de il başkanı Mürsel Akçay, yardımcıları, il kadın kolları başkanı ve gençlik kolları başkanının yanında sarf ettiği ileri sürülen, "Kimsede seçim hevesi yok arkadaş, özümüze dönmeliyiz, kuruluş yıllarımıza fabrika ayarlarımıza dönmeliyiz. Bu gidiş hayra alamet değil, samimi insan kalmadı, herkes köşe kapma derdinde, teşkilatlarda büyük rahatsızlık var" şeklindeki konuşmalar sarayın sabrını taşırmış.

LİSTE HAZIRLIKLARI

Tüm bu olup bitenler üzerine saray, kongreden üç gün önce malumunuz bitirici operasyonu yaptı... Erdoğan, Davutoğlu´na ulu´l-emr´e itaatin İslam´da farz olduğunu anlatarak biatini yenilemesini istedi. Davutoğlu da "siz varsanız biz varız" efendim kabilinden şeyler söyleyerek biatini tazeledi. Kendi adamlarının kılıçtan geçirilmesine göz yumarak tabii... Davutoğlu, o şekilde kongreye gitti. Tek emanetçi-tek saray listesi kongresi gerçekleşti. Bundan sonra sıra vekillik listesinde Aksaray Partisinde... Orada da saray gerekli temizliği yapacak. Pek neşelendi AKSP kulisleri!.. Komedi filmi sevenler Çukurambar´a gelsin.. "Ahmet Hoca, Konya´dan listeye girebilir mi?"... "Girerse kaçıncı sıradan aday gösterilir" diye toto oynanıyor.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu