Anahtar Kelimeler: AYBİMAŞ’ gazetecilere tebrik

AYBİMAŞ’tan gazetecilere tebrik

AYBİMAŞ’tan gazetecilere tebrik

AYBİMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan 10 Ocak Gazeteciler günü dolayısıyla Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları bir araya gelerek çalışan gazeteciler gününü kutladı.

GAZETECİLERLE BULUŞTU

Ayan sohbet havasında geçen yemekli toplantıda yaptığı konuşmasında 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlayarak; “Tarafsız, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya gücünün, ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli yeri vardır. Gazetecilik, bir meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği itibarıyla kamu hizmetidir. Kırıkkale yerel ve ulusal basın mensupları olarak gece gündüz demeden zor şartlar altında çalışıyorsunuz, her biriniz kamuoyunu şeffaf, tarafsız ve doğru bir şekilde aydınlatma adına kutsal bir görev icra ediyorsunuz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran, sorunların çözüm önerileriyle toplumun taleplerinin daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinde yardımcı olan, milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerin bu görevi yerine getirmede gösterdikleri fedakârlık ve gayretleri takdirle karşılanmaktadır. 

 

YENİ YATIRIMLAR OLACAK

Gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren, bütün basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek hayatı diliyorum” dedi. Kırıkkale'nin yerli bir firması olarak Kırıkkale'de ve Anadolu'da büyümeye devam edeceklerini belirten Ayan Kırıkkale halkının desteğinin kendilerinin motivasyonunu arttırdığını ifade etti. Kırıkkale'de 1500 kişinin çalışacağı Silah İhtisas OSB'de Kırıkkale'nin tanınmış firması Kalıpsan ile bir sanayi yatırımına başladıklarının müjdesini de veren Ayan, ayrıca Kırıkkale’de Yenimahalle Mezarlığı mevkiinde Kırıkkale- Ankara karayolu üzerinde dev bir AVM kuracağız. Bu tesiste 100’lerce kişi çalışacak” dedi. 

 

KİRA SORUNU YAŞANIYOR

Ayan; Aybimaş olarak Kırıkkale'de her zaman uygun fiyata önem veriyoruz. Özellikle Kırıkkale halkının markalı ürünlerde rakip marketler zinciri ile bizim fiyatları karşılaştırdıklarında bizim mağazaların daha ucuz olduğunu görecekler. Ayrıca 2023 yılı içerisinde Kırıkkale'de 6 mağaza açmayı hedefliyoruz. Kırıkkale Merkez'de Altınbilekler'den devraldığımız Nur Cami Külliye Mağazalarının kiracısı olarak Kırıkkale İl Müftülüğü ile kira artışında ciddi problemler yaşıyoruz. 200.000 lira olan kiranın aylık 425.000 Liraya yükseltilmesi dolayısıyla mağazalarının kapanmanın eşiğine geldi. Müftülük önceki kiracısı Altunbilekler'e 7 yılda ciddi bir kira artışı yapmazken. Bizden şu an aylık 425.000 Türk Lirası gibi fahiş bir kira isteniyor. 

 

MÜFTÜLÜK OLUMLU YAKLAŞMIYOR

Biz bu kadar miktarı ödeyemeyiz ve doğal olarak kapanırız deyince de Müftü dahil yetkililer kapatın diyecek kadar diyalogdan uzak tutum sergiliyorlar. Nur Camii Külliyesi ticari kurumlarında 200 'e yakın kişi çalışıyor. Bu insanlar kapanırsak ne olacak. Kış ortasında işsiz kalacaklar. Bu mağazamızda zarar ediyoruz. Müftülük yetkilileri bu feryadımıza ise; burada ki zararı diğer mağazalardan karşılarsınız gibi umursamaz bir tutumla cevap veriyorlar. Şehir yöneticilerinin de bu haklı çıkışımıza desteğini İl Müftülüğünden ise anlayış ve makul bir kira artışı bekliyoruz. " dedi. Konuşmasının sonunda Ramazan Ayan firma olarak Kırıkkale’nin bir firması olarak Sosyal Sorumluluk bilinci içinde Kırıkkale'de ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını vurgularken "İhtiyaç sahibi olanlar lütfen bize ulaşsın." diye de çağrıda bulundu. Konuşmaların ardından Ayan, günün anısına gazetecilere hediye takdim etti. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı