Ayyıldız Yardım Derneği kuruldu

Ayyıldız Yardım Derneği kuruldu

Ayyıldız Yardım Derneği kuruldu

Kırıkkale´de uzun yıllardır sağlık ve eğitim alanında ülkemizde ve dünyanın değişik coğrafyalarında mazlum insanlara yardım götüren vakıf gönüllü insanlar Ayyıldız Yardım Derneği çatısı altında dernekleşti. Derneğin başkanlığını Tıp Fakültesi Hastane Müdürü Seyit Ahmet Acar üstlendi.

İNSANİ YARDIMLAR GÖTÜRMEK

Seyit Ahmet Acar başkanlığında ilk genel kurulunu gerçekleştiren Ayyıldız Derneği üyeleri yapılacak faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundular. Dernek Ukrayna´da yaşan Kırım-Tatar Türklerine sünnet ve katarakt ameliyatı yaparak çalışmalarına start verecek. Hayırlara vesile olalım sloganıyla yola çıkan derneğin ortak amacı Müslüman Türk coğrafyası ve mazlum Müslümanlara sağlık , eğitim ve insani yardımlar götürmek. Özellikle Afrika´da ve Arakan´da su kuyuları açtırarak insanların yaşam kalitesini yükseltmek.

YARDIM HİZMETİ GÖTÜRMEKTİR

Dernek Başkanı Acar yaptığı konuşmada ´´ Derneğimizin siyaset ve cemaatten uzak herkese eşit mesafededir. Hedefimiz Müslüman Türk coğrafyası ve dünyanın değişik ülkelerindeki mazlum Müslümanlara yardım hizmeti götürmektir. Derneğimizin sloganı ´´Hayırlara vesile olun´´ diyerek yardım severleri de bize destek olmaya davet ediyoruz.´´ dedi. Dernek Türkiye´de Kırıkkale merkez olmak üzere şubeler açarak yardım ağını genişletirken, ülkemizde de mağdur insanlara yönelik hizmetlerde bulunacak.

BİLGİLER VERİLDİ

Başkan Seyid Ahmed Acar, Başkan Yardımcısı Barış Doğan, Genel Sekreter Ercihan Çakmak, Sayman Rüstem Okçu, Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Taki Kaplan, Sağlık Komisyon Başkanı Furkan Biçkin, İnsani yardımlar Komisyon Başkanı Erkan Bozbağ, Teşkilatlar ve Temsilciler Komisyon Başkanı Furkan Engin, Reklam Tanıtım ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı Emre Özdeş

YAPILAN FALİYETLER

Makedonya da 7 yıl boyunca Müslüman kardeşlerimizin sünnetleri yapıldı Kosova Prizrende sünnet yardımları Gürcistan´da 4 yıl boyunca sünnet yardımları Afrika´da Gine Cumhuriyetinde Sünnet ve insani yardımlar Bangladeşte bulunan Arakan kamplarında 1.basamak sağlık yardımları , erzak ve insani yardımlar, bambudan yapılan evlerle yaşam alanları oluşturuldu Bangladeşte ve Arakan kamplarında çok sayıda su kuyusu ve tuvalet banyo yapıldı Suriye´de Zeytindalı ve Fırat kalkanı ile özgürleştirilen alanlara erzak ve insani yardımlar , Kamplara ve tüm bölgelere yapılan sünnetlerle , Eğitim ve kültür yardımları yapmıştır.

HEDEFLER

Türk coğrafyasına ve mazlum Müslüman ülkelere Sağlık , Eğitim ve İnsani yardımlar yapmak, Ülkemizde ve Yurt dışında temsilcilikler açarak Tüm Türkiye´de bulunan ihtiyaç sahibi ve mazlumlara Sağlık, Eğitim ve İnsani yardımlar yapmak. AYYILDIZ YARDIM DERNEĞİNE BAĞIŞ İÇİN: 0 533 641 83 33 - 0 533 665 43 31



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli