Anahtar Kelimeler: Ayyıldız bölgeye gitti

Ayyıldız bölgeye gitti

Ayyıldız bölgeye gitti

Kırıkkale Ayyıldız Yardım Derneği ekipleri 5 kişilik grup halinde Kırıkkale Valiliği ekipleriyle birlikte deprem bölgesine ulaştı.

 

BÖLGEYE GİTTİLER

Kırıkkale Ayyıldız Yardım Derneği ekipleri 5 kişilik grup halinde Kırıkkale Valiliği ekipleriyle birlikte deprem bölgesine ulaştı. Barış Doğan , Taki Kaplan, Rüstem okçu , Burak Tamdemir ve Taner Bağrıaçık'tan oluşan ekipler Pazarcık ilçesinde vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Kış şartlarından dolayı yolda tipinden dolayı 10 saat beklemek zorunda kalan ekipler Kırıkkale'den çıktıktan adeta bir gün sonra deprem bölgesine ulaştılar. Bölgedeki izlenimlerini  ekipten Taki Kaplan şu şekilde anlattı:

 

10 SAAT YOLDA KALDIK

Deprem sabahı Kırıkkale'de Ayyıldız Yardım Derneği olarak hazırlıklarımıza başladık hızlı bir şekilde organize olduk Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi konvoyunun içerisinde saat 19.00 gibi Kırıkkale'den hareket ettik Kırşehir Mucur arasında çok sert bir tipi ile karşılaştık orada yaklaşık 10 saat beklemek zorunda kaldık yolda Devletimizin binlerce  iş makinesini deprem bölgesine gönderdiğini gördük ancak hava şartları'nın olumsuzluğundan dolayı 24 saat gibi bir sürede deprem bölgesine Pazarcık ilçesine ulaştık Gece gelmemize rağmen AFAD'ın kurduğu çadırkentte depremzede çocuklarımızı sevindirerek çalışmalarımıza başladık. Evsiz kalan aileler çok zor durumda elektrik yok, Su kısıtlı .zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan insanlarımıza hayırseverlerimizin yardımlarını ulaştırdık. Çalışmalarımız devam ediyor, tekrar Depremzedelerin ihtiyacı olan malzemeleri temin için 80 kilometre Öteye Gaziantep'e yola çıktık. Tüm hayırseverlerden Allah razı olsun.”

 

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu