Anahtar Kelimeler: Ayyıldız tekrar gitti

Ayyıldız tekrar gitti

Ayyıldız tekrar gitti

Kırıkkale Ayyıldız Yardım Derneği, deprem bölgesine tekrar giderek hem yardım yaptı hem de yardım çalışmalarına destek verdi.

TEKRAR GİTTİLER

Deprem felaketinin ertesi günü Valilik Koordinasyonundaki ekiple Maraş'ın Pazarcık ilçesine yola çıkan Ayyıldız Yardım Derneği gönüllüleri 26 saatten fazla süren zorlu bir yolculuğun ardından salı günü sabah Pazarcık ilçesine ulaşmış oradaki afetzedelere hem nakdi hem de ayni yardımlarını acilen ulaştırmıştı. Cuma günü Kırıkkale'ye dönen ekip onlar Pazarcık'ta iken Kırıkkale'de tekrar toplanan yardımları almak için şehre dönüş yaptılar. Ayaklarının tozuyla hiç dinlenmeden yeni yardımları araçlara yükleyen ekip cumartesi günü Hatay için yollardaydı tekrar. Cumartesi Hataya ulaşan yardım ekibi Hatay Merkez, Kırıkhan, Samandağı, Reyhanlı ilçelerine giderek toplanan yardımları yerine ulaştırdı.

 

ACAR BİLGİ VERDİ

Ayyıldız Yardım Derneği Başkanı Seyit Ahmet Acar, Başkan Yardımcısı Barış Doğan,Genel Sekreter Ercihan Çakmak,Eğitim Komisyonu  Başkanı Taki Kaplan,Sayman Rüstem Okçu ,derneğin genç gönüllülerinden Taner Bağrıaçık, Burak Tamdemir, Batuhan Kaplan,Mehmet Alperen Çakmak, Burak Duruyürek,Alperen Duruyürek,  Burak Göksel, Abdullah Faruki Okçu'den oluşan 13 kişilik ekip yardımların bir kısmını ailelere bir kısmını da AFAD a teslim etti. Çok iyi bir şekilde koordine olan ve sahadan öncü ekiplerle önceden bilgi alarak hazırlıklarını yapan Ayyıldız Yardım Derneği ekibi nokta atışı yardımlarla adından söz ettirdi. Nakit para, battaniye, mama, hijyenik ped, halı, muhtelif gıda maddeleri ve 500 takım çocuk,bay,bayan iç çamaşırı dağıtan gönül elçileri bugün Kırıkkale'ye dönüş yaptı. 

 

EKİP KURULACAK

Yardımların devam edeceğinin altını çizen Ayyıldız Yardım Derneği ekibi bundan sonraki süreçte şehrimizde bulunan yaklaşık 2.000’e yakın depremzedeye yardımların süreceğini ifade etti. Ayrıca şehrimizde dernek bünyesinde yeni bir arama kurtarma ekibi kurmak için de çalışmalara başladıklarını belirtilerek,  "Allah başka acı ve afet yaşatmasın ancak yaşananlar gösteriyor ki bundan sonraki olabilecek her afete daha hazırlıklı olmamız lazım bunun için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu süreçte en büyük destekçimiz olan Türkiye'nin dört bir yanındaki bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Yardımları yerlerine ulaştı. Tek tek ulaşılabilen afetzedelere yardımlar iletildi. Rabbim bu millete bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” açıklaması yapıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu