Bakan Yardımcısı incelemeye geldi

Bakan Yardımcısı incelemeye geldi

Bakan Yardımcısı incelemeye geldi

14 bin dekarlık arazi suya kavuştu

Bir takım incelemelerde bulunmak üzere Kırıkkale´ye gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi ağaç dikti, mesajlar verdi. Kırıkkale´ye 13 yılda 190 milyon TL´lik yatırım yapıldığını ifade eden Tüfekçi, bu yatırımlar neticesinde Kırıkkale´de 14 bin dekarlık arazinin suya kavuşturulduğunu söyledi.

ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi Kırıkkale´yi ziyaret etti. İlk olarak Kırıkkale valiliğini ziyaret eden Tüfekçi, burada bakanlım birimleri ile bir toplantı gerçekleştirerek DSİ 5. Bölge müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen daraltılmış il danışma meclisi toplantısında katılan Tüfekçi, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´yı makamında ziyaret etti. Yeni faaliyete geçecek olan yangın binasının açılışını beraberindeki protokol heyeti ile gerçekleştiren Tüfekçi hali hazırda yürütülen Yeşil Vadi Kızılırmak Tanzim Projesi inşaatında incelemelerde bulundu. Tüfekçiye temasları sırasında Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Vali Ali Kolat, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ve il teşkilatı ve çok sayıda bürokrat katıldı.

14 BİN DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞTU

İlk olarak valilik binasında valilik özel defterini imzalayan Tüfekçi 1 ayda 11 il ile birim toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Kırıkkale´ye ayrı bir önem verdiklerini belirten Tüfekçi ?Şehrimizin idari görevlileri sürekli olarak birlikte hareket ediyor ve çalışmaları bakanlık olarak yakından takip ediyoruz. Kırıkkale´ye 13 yılda bakanlık olarak 190 milyon tl´lik yatırım gerçekleştirdik bu kapsamda 14 bin dekar araziyi suyla kavuşturduk. Ceritmüminli barajı, Sulakyurt barajı, akçakavak barajı ve Hasandede göleti yapımı tamamlanan projeler arasında yer almaktadır. Yapılan bu sulama çalışmaları ile bu bölgelerimizde tarım daha elverişli hale getirilmiş ve yeni ürünler yetiştirilmeye başlanmıştır´ ifadesini kullandı.

20 MİLYON AĞAÇ DİKİMİ YAPILDI

Yapımı devam eden birçok çalışma olduğunun altını çizen Tüfekçi ?Yapım aşamasında olan çalışmalar arasında Kırıkkalelilerin uzun yıllardır beklediği Yeşil Vadi Projesi yer almaktadır. Bu proje hem Kırıkkale hem de bakanlığımız için son derece önem taşımaktadır. Çalışmalarına başlanmış ve hızla devam etmektedir. Bakanlığımızda bu konuda gereken desteği vermektedir, vermeye de devam edecektir. Kırıkkale´ye mevcudun dışında 8 adet meteoroloji istasyonu kurulacak ve bunların çalışmalarına başlanıldı. Yine mevcudun dışında şehrimize yeni bir adet mesire alanı ve bir kent ormanı kazandırdık. 13 yılda bakanlığımız Kırıkkale´ye tam olarak 20 milyon ağaç dikimi gerçekleştirmiştir´ şeklinde konuştu.

SÜREKLİ KOORDİNASYON HALİNDEYİZ

Bakanlık olarak dinamik ve aktif bir şekilde çalışmaların Kırıkkale´de sürdürüldüğünün altını çizen Tüfekçi ?Halkımızın bu konuda müsterih olması gerekmektedir. Gerek Kırıkkale milletvekillerimiz, gerek bürokratlarımız gerekse AK Parti İl Teşkilatımız ile sürekli koordinasyon halindeyiz. BU kapsamda şehirde yaptığımız faaliyetler bunun yansımasıdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak yanından geçen Kızılırmak ve akarsu kaynakları ile şehrimizde 13 yılda gerçekleştirdiğimiz projeler sonucu alan tarıma elverişli hale getirilmiştir. Yapım aşamasında olan başta yeşil vadi ve diğer projelerimizde tamamlandığında Kırıkkale daha hem orman hem de su işleri açısından bambaşka bir hale gelecektir´ dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli