Anahtar Kelimeler: Bakan destek

Bakan destek oldu

Bakan destek oldu

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, FOX TV’nin haberi sonrası ülke gündemine yerleşti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konu hakkında açıklamalarda bulundu

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkaleli siyasetçi ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın, telefonuna gelen "Adalet Akademisi" ile ilgili mesaj, FOX TV kameramanı tarafından kaydedilerek, görevde yükselme sınavı iddiasıyla kamuoyuna sunuldu. Olayın ardından ilk açıklama, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den geldi. Milletvekili Çelebi yaptığı açıklamada: “İzmir’den Şehit Babası R.O.’nun ricası üzerine Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a “Mülakata giren kardeşimiz şehit yakını bilginiz olsun, takdirlerinize!” diyerek mülakatta bu konuda hassasiyet gösterilmesini istemem torpilmiş. Şehit cenazesinden çıkıp DEM’lenmeye gidenleri, devletimize işgalci diyen Demirtaş’ı haber yapamayan FoxTV öyle buyurmuş. Yazılı sınavı 89 olan kardeşimizin bize ihtiyacı bile yok. Bir şehit babasının ricasını sadece hassasiyet gösterilmesi için iletmek boynumuzun borcudur! Satırın altında “ŞEHİT YAKINI” da yazıyor ama FOX tilkilik yapıp yayınlamıyor, hatta kapatıyor! İsteyen gazetecilere gösterelim!” şeklinde konuştu.

 

TORPİL AÇIKLAMASI

Sonrasında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan gelen bir başka açıklama, yaşanan olaya ilişkin önemli bir gelişmeyi içeriyordu. Bakan Tunç yaptığı açıklamada: “Torpil iddialarını kabul etmiyoruz. Bizim tek kriterimiz liyakat. Talepler gelir. İktidardan da gelir muhalefetten de gelir. Bize herkes ulaşabilir, herkes mail atabilir, herkes cep telefonuyla arayabilir. Bu talepleri değerlendirecek olan ilgili komisyonlardır. Torpil vesaire iddialarını reddediyoruz" ifadelerine yer verdi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı