Anahtar Kelimeler: Bakan talimat verdi

Bakan talimat verdi

Bakan talimat verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu’nun Kırıkkale’deki evinde tadilat yapılması için talimat verdi.

117 YAŞINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu’nun Kırıkkale’deki evinde tadilat yapılması için talimat verdi. Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Elmalı köyünde ikamet eden Türkiye'nin yaşayan en yaşlı insanı olan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu’nun çağrısına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyarsız kalmadı. Sınıroğlu’nu ‘Evime mutfak yapılsın, çay pişireceğim’ çağrısının gündeme getirilmesi üzerine Bakan Göktaş, asırlık ninenin evinde tadilat yapılması talimatı verdi.

 

MUTFAK İSTİYOR

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Elmalı köyünde ikamet ediyor. 6 çocuklu Türkiye'nin yaşayan en yaşlı insanı olan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu’nun talebi yerel ve ulusal basında gündeme taşınmıştı. Evini ziyaret eden gazetecilere konuşan asırlık nine “Kırıkkale'nin Valisi evime geldi tavanı onarttı. Merdivenimi yaptırdı. Burayı hükümet onardı. Kurban olayım hükümetimize, yardım ediyor bana. Erdoğan başkanımdan mutfak istiyorum, çay pişireceğim" ifadelerine yer vermişti.

 

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Türkiye'nin yaşayan en yaşlı insanı olan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu’nun tek isteğinin Kırıkkale'deki doğup büyüdüğü evine mutfak yapılması olduğu şeklindeki haberler üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla Arzu ninenin evinde tadilat yapılması talimatı verdiği öğrenildi. Kızıyla birlikte yaşayan Arzu ninenin bakanlığın uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanması için de gerekli çalışma başlatıldı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı