Anahtar Kelimeler: Bakın nerede yuvalanmışlar

Bakın nerede yuvalanmışlar!

Bakın nerede yuvalanmışlar!

Bakın nerede yuvalanmışlar!

En çok neredeler?

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 29 kamu görevlisinin görevine son verildi, 510 personelin de görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Örgütün Kırıkkale´de en çok hangi kurumlarda yapılandığı da Valiliğin açıkladığı son bilanço ile gözler önüne serildi.

EN ÇOK NEREDELER?

Kırıkkale genelinde FETÖ örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Emniyet tarafından yürütülen operasyonlarda şu ana kadar 510 kişinin açığa alındığı Valilik tarafından açıklandı. Resmi rakam bu şekilde. 29 kişinin ise kamu kurumlardaki işine son verildiği bildirildi.  Kırıkkale Valiliği aralıklarla operasyonların bilançosunu açıklarken, örgütün de en fazla hangi kurumlarda yapılandığı ortaya çıkmaya başladı. Buna göre örgüt Kırıkkale´de 198 kişi ile en çok Milli Eğitim Müdürlüğü´nde yapılanmış. Buradan alınan bir çok kişinin öğretmen, bir kısmının müfettiş ve bir kısmının da okul müdürü olduğu bilgisine ulaşıldı.

DİĞER KURUMLAR

Örgütün fazla olarak diğer yapılandığı yer ise Kırıkkale Üniversitesi olarak kayıtlara geçti. Burada da dekan ve akademisyen düzeyinden tutun da sıradan memura kadar pek çok kişinin örgüt bağlantısı tesbit edildi. KÜ´den 92 kişi gözaltına alındı.  Örgütün üçüncü en fazla yapılandığı yer olarak da Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği dikkat çekiyor. Burada idareci ve düz memur olarak 44 kişi gözaltına alındı. Emniyet´te biri şube müdürü ve diğerleri de polis memuru olmak üzere 40 kişi gözaltına alındı. Emniyet´te örgütün kalabalık olarak yapılandığı yer şeklinde dikkat çekti. Adalet Komisyonu´ndan 20 kişi, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü´nden 22 kişi, MKE´den de 8 kişi gözaltına alındı.

İŞTE O KURUMLAR

Kırıkkale´de gözaltına alınan ve örgüt yapılanmasının durumunu net olarak gözler önüne seren bilanço şu şekilde tesbit edildi: Valilik 1, İl Emniyet Müdürlüğü 40, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü 2, Defterdarlık 5, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 198, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü 1, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü 6, İl Müftülüğü 8, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 3, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 44, İl Sağlık Müdürlüğü 2, Halk Sağlığı Müdürlüğü 22, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 1, Toprak Mahsulleri Ofisi 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 5, Adalet Komisyonu Başkanlığı 20, Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü 3, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü 92, Kırıkkale İl Özel İdaresi 2, Belediyeler 14, Katı Atık Yönetim Belediyeler Birliği 1, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu 8.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli