Anahtar Kelimeler: Balık uyarısı

Balık avı uyarısı

Balık avı uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı av yasağını başladığını duyurdu. Duyuruya göre İl sınırları içerisinde bulunan iç sularda 15 Mart- 15 Haziran 2023 tarihleri arasını kapsayan Sazangilleri avlamak yasaklandı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada Merkez Av Komisyonunun, av yasağını, Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alarak belirlediği kaydedildi. Komisyonun duyurusunda, av sezonunun kapanış tarihi itibarıyla av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı anımsatıldı. Açıklamada, toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamaması gerektiği vurgulandı.

UYARI YAPILDI

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır.Av yasaklarına uyulması sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz etmektedir. Sazan, Yayın, Kadife v.b.  balıklarının üreme dönemine girdiği bu dönemde avcılık yapılması gelecek yıllarda  popülasyonda önemli ölçüde azalmaya sebebiyet verebilir. Yasaklara uymayanlar ile gerekli ihbarları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Teşkilatlarına, 112 Acil Çağrı Merkezine yapalım.

 

AĞIR CEZASI VAR

Av yasağının başlamasıyla birlikte gerekli yasal işlemlerin yapılacağına işaret edilen açıklamada “Yasaklanan su ürünlerini satan, nakledenlere  1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin m-1 bendi gereğince 2023 yılı için 16.561 TL İdari Para Cezası düzenlenerek ürünlere el konulur. Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2023 yılı için 1.654  TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında  balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse;  1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/ k-1 bendi gereğince 2023 yılı için 5.628 TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur.”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı