Anahtar Kelimeler: Baloğlu gazetecilerle buluştu

Baloğlu gazetecilerle buluştu

Baloğlu gazetecilerle buluştu

Baloğlu gazetecilerle buluştu

Gündeme özel açıklamalar

 

Gelişmeleri değerlendirdi

 

 

 

İnternet medya temsilcilerinin bu haftaki konuğu MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu oldu. Seçimlerden, ittifaka, teşkilat çalışmasında kadar gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu.

 

BİR ARAYA GELDİLER

Her hafta sonu Süvariler Binicilik Kulübü’nde Kırıkkale’ye dair sohbetleri ile bir konuğu ağırlayan internet medya temsilcileri,   bu hafta MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ile biraraya geldi. Teşkilat olarak gerek 2018 genel seçimleri gerekse de 2019 yerel seçimlerinden başarı ile çıktıklarını söyleyen Baloğlu ‘Şimdi ki hedefimizde 2023 yılında yapılacak genel seçimlerdir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi seçimler zamanında yapılacaktır. Buna rağmen biz bu pazar seçim olacak gibi hazırız’ ifadelerini kullandı.

 

SEÇİM AÇIKLAMASI

2024 yerel seçimlerine ilişkin iddialı açıklama da bulunan Baloğlu ‘2024’de yapılacak yerel seçimde Kırıkkale’nin yeni belediye başkanı Milliyetçi Hareket Partisi’nden olacaktır.  MHP belediyeciliği kendini ispatlamış, farkını ortaya koymuştur. Kırıkkale Halkı da MHP belediyeciliği ile 2024’de yeniden buluşacak. 2024 yerel seçimlerine doğru aday tespiti yapıp, kazanma potansiyeli yüksek, toplumda karşılığı olan, sadece seçim zamanı alanda olan değil her zaman vatandaşın içinde olan adaylar ile seçimlere gireceğiz. Bu konuda oldukça iddialıyız.’ şeklinde konuştu.

 

BAŞKA YER ARANMASIN

Seçmen neden MHP’ye oy vermeli sorusuna Baloğlu ‘MHP bu ülkenin sigortasıdır. Ülke ne zaman çıkmaza girse MHP gereğini yapmıştır. 367 oy gerektiğinde, 15 Temmuz da MHP devlet için olması gereken yerdeydi. Şunun altını çizmek istiyorum; MHP birine, bir olaya destek veriyorsa altında mutlaka memleket meselesi vardır. Devletin geleceği vardır. Kimse başka birşey aramasın’ ifadelerini kullandı.

 

ÜYE SAYISI ARTTI

Teşkilat olarak çalışmalarını da aktaran Baloğlu ‘Biliyorsunuz yönetim kurulunu 40 üyeye çıkardık. Çalışkan ve liyakatli bir yönetimim ve ilçe teşkilatlarım var. Bunun yanında bağlı teşkilatlarımız ile de çok uyumlu çalışmamız var.  Komisyonlar oluşturduk yönetim kurulu içinden. Şu anda esnaflarla ilgili, MKE ile ilgili ve birde sosyal yardımlarla ilgili komisyonlarımız var. Çalışma yapıyorlar, sonrasında sunum yapıyorlar bizde yerelle ilgili kısmı yerel yöneticilere, genel sıkıntıları ise genel merkezimize iletiyoruz’ dedi.

 

MKE’YE ÖZEL ÇALIŞMA

MKE üzerine özel bir çalışma yaptıklarına değinen Baloğlu ‘ Öncelikle işçi kardeşlerimizin maaş ve sosyal hakları. Bu konuda bize talep geldi. Gördük ki MKE işçisinin maaşı erimiş. 3300 lira maaş alan işçi var. Oysa MKE işçisi ne kadar yüksek maaş alırsa şehir ekonomisine katkısı o kadar fazla olur.  Sosyal haklar konusunda sıkıntı var. Tehlike primi problemi yaşanıyor. Teknoloji eksikliği var. Tüm bunları yakında kamuoyu ile paylaşacağız’ şeklinde konuştu.

 

KAZANDIM VEYA ÖĞRENDİM

Kendisinin yapılacak ilk seçimde aday olup olmayacağına ilişkin de Baloğlu ‘Her siyasetçinin bir hedefi vardır. Ben siyasetçi değil dava adamıyım. O yüzden davanın lideri ne emrederse onu yaparım. Aday ol der olurum, çaycı ol der olurum’ değerlendirmesinde bulundu. Baloğlu kendisi ile alakalı olarak da ‘Mandela’nın bir sözü var. Der ki ‘ben hiç kaybetmedim. Ya kazandım  ya da öğrendim. Benim hayat felsefem bu sözdür. Ben de ya kazandım ya da ders çıkardım’ diye konuştu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli