Anahtar Kelimeler: Bariyerlere çarptı

Bariyerlere çarptı

Bariyerlere çarptı

Ekinci gazetecilerle buluştu

 

Kadına şiddete tepki

 

Kadının siyasetteki yeri

 

Belediyeye sert eleştiri

 

Parti seçime hazır mı?

 

Partiye kimler geliyor?

 

İnternet medya temsilcilerinin bu hafta ki konuğu Kırıkkale’nin yek kadın il başkanı olan Gelecek Partisi İl Başkanı Gülfem Betül Ekinci oldu. Ekinci; Kırıkkale, Gelecek Partisi ve siyasette kadın konularında önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

GAZETECİLERLE BULUŞTU

Kırıkkale’nin sesini tüm dünyaya duyuran internet medya temsilcilerinin haftalık buluşmaları devam ediyor. Her hafta şehrin önemli bir ismini ağırlayan internet medya temsilcileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, Kırıkkale’nin tek kadın il başkanı olan Gelecek Partisi İl Başkanı Gülfem Betül Ekinci ve İl Sekreteri İlkay Bilsen Tuncer’i ağırladı. Sözlerine Samsun’da yaşanan kadına şiddet olayına değinerek başlayan Ekinci ‘8 Mart’ı kutluyoruz ama ne yazık ki tam bu günlerde yine yaşanmış bir kadına şiddeti konuşuyoruz. Bunun önüne geçilmeli. Yapanın yanına kar kalmamalı. Annesi şiddet gören çocuğun feryatları milat kabul edilmeli ve yasal düzenlemeler en kısa sürede çıkarılmalı.’ ifadelerini kullandı.

 

KADIN SİYASETÇİ ANLAYIŞI

Bir kadın olarak siyaset yapmanın zaman zaman zorluğunu yaşadığını belirten Ekinci ‘Eski siyasetçiler başaramayacağımı düşündüler. Ancak halkımız öyle değil. Gittiğimiz her yerde görüştüğümüz her vatandaşımızın olumlu tepkisi ile karşılaştım. Bu da bize ayrı bir güç verdi. Biz parti olarak yönetimlerde kadın kotasına karşıyız. Kota uygulaması bir mecburiyet anlamı taşır. Oysa biz kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği bir anlayışı benimsiyoruz’ dedi.

 

BARO SEÇİMİ ETKİLİ OLDU

Siyasete girmesinde son baro seçimlerinin önemli rol oynadığını belirten Ekinci ‘Baro seçimlerinde aktif olmam dikkat çekmiş. O süreç sonrası farklı partilerden davet geldi. Ben Gelecek Partisi’ni kendime yakın buldum. Burası bir nevi siyaset okulu gibi. Genel merkezden ciddi destek görüyorum. Burada siyaseti öğreniyorum. Ondan dolayı da iyi ki Gelecek Partisi’ndeyim diyorum. Hedefim önce iyi bir il başkanı olmak. Şimdilik bunun için çalışıyorum’ şeklinde konuştu.

 

KADINLAR DA YER ALIYOR

Kadınların siyasette neden olması gerektiği konusunda Ekinci ‘Bir kadın ortamda olunca ortam daha seviyeli oluyor.  Kadının olduğu yerde kalite bir tık yükseliyor. Bakın kadın ve erkek birbirini dengeler,  pazılın parçaları gibi birbirini tamamlar. Biz kadınlar ayrıntıya detaya önem veririz. Kadınlarla beraber düşünce de çeşitlilik oluşur. Kadın sadece bir anne değildir. Onun görevi sadece çocuğa bakmak, ev işi yapmak değildir. Erkek de bir babadır. Aynı sorumluluk onun için de geçerlidir. Eskiye oranla  kadınlar iş hayatında erkekler gibi yer alıyor. Evde birbirlerine yardımcı olmalılar’ değerlendirmesinde bulundu.

 

BAŞKAN RANDEVU VERMEDİ

Kırıkkale ile alakalı düşüncelerini de paylaşan Ekinci ‘Ne yazık ki Ankara’ya bu kadar yakın olup ekonomik anlamda gelişmeyen başka bir il yoktur. Cafeler işsiz gençlerle dolu. Milletvekilleri makam sahibi olmak için seçiliyorlar. Vefasızlar. Meclis’e gittikten sonra şehri unutuyorlar. Belediyeye gelince mevcut başkanın 2014 ve 2019 seçim vaatlerine baktım. Her dönem birini yapmış bırakmış. Halktan kopuk. Biz hem vali beyden hem de belediye başkanından randevu istedik. Bize geri dönmediler bile. Oysa o makamlar kamu makamı. Herkese açık olmalı’ dedi.

 

SEÇİME HAZIR DURUMDAYIZ

Erken seçime yönelik de Ekinci ‘İktidar bugün kazanacağını bilsin hemen seçime gider. Kazanacağı ortamı bekliyor. Biz yarın seçim olacak gibi hazırlanıyoruz. Bu yıl Haziran ya da Kasım gibi bir seçim olabilir. Sahadayız. Keskin ilçe teşkilatımızı kurduk. 2 ilçe teşkilatımızı daha kurup Nisan ayı içerisinde Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile il kongremizi gerçekleştireceğiz. Şunu da özellikle belirtiyim biz iktidar olmaya talibiz. Mevcut seçim sistemi partileri ittifaka zorluyor ancak hedefimiz iktidar olmaktır’ açıklamasında bulundu.

 

AK PARTİ’DEN GELİYORLAR

Halkın Gelecek Partisi’ne bakışı hakkında da Ekinci ‘Partimize ülke genelinde seçmen profili olarak daha çok AK Parti’den gelen oluyor. İktidarın bize karşı sert söylemlerinin altında AK Parti tabanının bize yakın olması yatıyor. Korkuları bundan. Tabi toplumda siyasete bir güvensizlik var. Gelecek Partisi’nin söylemleri, ülke politikası iyi anlaşıldıkça, bizler anlattıkça partimize olan ilgi artıyor. Bugün için özellikle esnaflarımız bizimle açıktan görüşmeye çekiniyorlar ama yanımızda olduklarını dile getiriyorlar’ dedi. Süvariler Binicilik Kulübü’nde gerçekleşen buluşmaların önümüzde ki hafta konuğu Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Hemşerimiz Merih Karayol olacak.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli