Anahtar Kelimeler: kınama

Baro’dan kınama

Baro’dan kınama

81 il barosuyla ortak bir basın açıklamasında bulunan Kırıkkale Barosu, Adalete yönelik kirli propaganda ve hedef göstermeleri kınadığını bildirdi.

 

ORTAK KINAMA MESAJI

Kırıkkale Barosu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında “Anayasa Mahkemesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ve kanunların kendisine verdiği yetki çerçevesinde önüne gelen uyuşmazlıklar hakkında karar veren bir yüksek mahkemedir. Verdiği kararların sonuçlarının ne şekilde uygulanacağı da hukuk kuralları ile düzenlenmiştir. Anayasa yargısının tarihsel gelişimini, fonksiyonunu ve hukuk sistemindeki konumunu hiçe sayan söylemler mevcut Anayasal sistemimize açık bir saldırıdır. Bu saldırıların önünün kesilmemesi ve bu durumun yaygınlaşması ile tartışmaların vahim bir yere doğru gittiğini üzülerek görmekteyiz. 10.11.2023 tarihli haberde verdiği kararlardan dolayı ve bu gerekçelerle olumlu oy kullanan dokuz AYM yargıcı açık biçimde hedef gösterilmiş, ismi geçen yüksek mahkeme hakimlerine imza attıkları karardan dolayı gerçek dışı ifadelerle saldırılmıştır”.

 

OLMAZSA OLMAZDIR

Açıklamanın devamında “Anayasa ve yasalar çerçevesinde görevlerini icra eden hakimlerin, haber değeri taşımayan, gazetecilik sınırları ve ahlakı ile bağdaşmayan, esasen amacının da habercilik olmadığı bilinen bu tür yazılar ile hedef gösterilmeleri en başta hukuk sistemimize ve tüm milletimizin adalete olan inancına yönelen bir saldırı olduğu açıktır. Ülkemizde vahim sonuçlarını gördüğümüz bu tür hedef göstermelerin ortaya koyduğu suçların ve acı tabloların yaşanmaması adına milletimizin geleceğinin teminatı ve mülkün temeli olan adaletin korunması son derece önemli ve olmazsa olmaz bir zorunluluktur. Barolar olarak, bu tarz saldırı ve hedef göstermelerin ağır bir suç olduğunu, derhal son verilmesini hatırlatır, bu saldırılara karşı gerekli hukuki mücadeleyi vermekte kararlı olduğumuzu kamuoyuna bildiririz. Bu çirkinliği kınıyor, herkesi itidalli olmaya ve hukuka saygıya davet ediyoruz” şeklinde ifade edildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı