Anahtar Kelimeler: Başarısız oldular

Başarısız oldular

Başarısız oldular

Saadet Partisi seri basın açıklamaları ile ülkenin sorunlarına gündeme taşımaya devam ediyor.

 

 

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Ülke gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, AK Parti iktidarının son 10 yıldır en sevdiği sloganı haline gelen 2023 yılının bitmesine 4 ay kaldığını, hedeflerden 180 derece sapma meydana geldiğini söyledi. AKP'nin gündeme getirdiği anayasa değişikliği tartışmalarının ekonomideki kötü gidişatı örtme ve toplumu kutuplaştırma gibi iki hedefe matuf olduğunu belirten Kutluca, “Bir siyasi partinin seçim başarısı başka, bir iktidarın ülkeyi yönetme başarısı bambaşkadır. AK Parti ve Sayın Erdoğan, 20 küsur yıldır girdiği her seçimi kazandı; peki 20 yılın ardından gelinen noktaya baktığımızda sonuç nedir? Maalesef hüsran. Bolca seçim vaadi üretme konusunda ne kadar başarılı oldularsa; bunları gerçekleştirme konusunda bir o kadar başarısız oldular” ifadelerini kullandı.

 

HEDEFTEN SAPTILAR

Ülke gündeminde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, siyaset ve ekonomi başlıklarında partisinin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı: “AK Parti iktidarının son 10 yıldır en sevdiği sloganı haline gelen 2023’ün bitmesine 4 ay kaldığını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, hedeflerden 180 derece sapma meydana geldiğinin altını çizdi. Hedefler ve gerçeklerden bahseden Kutluca, “Hedef yıllık tek haneli enflasyondu, sonuç aylık çift hanelere yaklaşan enflasyon oldu. Kişi başı milli gelirde hedef 25 bin dolardı, sonuç 10 bin doların dahi altına düştü. 

 

BAŞARISIZ OLDULAR

İstihdamda, ihracatta, yatırımlarda ve geri kalan onlarca başlığın hiçbirinde hedefler tutturulamadı; aksine her geçen yıl bu hedeflerden çok daha uzaklaşıldı. Bir siyasi partinin seçim başarısı başka, bir iktidarın ülkeyi yönetme başarısı bambaşkadır. AK Parti ve Sayın Erdoğan, 20 küsur yıldır girdiği her seçimi kazandı; peki 20 yılın ardından gelinen noktaya baktığımızda sonuç nedir? Maalesef hüsran. Seçim kazanma hususunda ne kadar başarılılarsa, ülke yönetme konusunda ise bir o kadar başarısızlar. Bolca seçim vaadi üretme konusunda ne kadar başarılı oldularsa; bunları gerçekleştirme konusunda bir o kadar başarısız oldular.”

 

 

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı