Başbakan Kırıkkalelilere seslendi

Başbakan Kırıkkalelilere seslendi

Başbakan Kırıkkalelilere seslendi

Yerli otomobil müjdesi verdi!

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, dışarıdan kumandalıların üç partiyi bir araya getirmeye çalıştığını belirterek, Paralelciler HDP ile, ulusalcılar Kandil ile, HDP'liler DHKP-C ile iş tutuyor.

Kırıkkale ziyareti

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, dışarıdan kumandalıların üç partiyi bir araya getirmeye çalıştığını belirterek, "Paralelciler HDP ile, ulusalcılar Kandil ile, HDP`liler DHKP-C ile iş tutuyor. Bu üçü de gelse bize güç yeter mi" dedi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, seçim gezileri kapsamında Kırıkkale`ye geldi. Cumhuriyet meydanında halka hitap eden Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerini sert sözlerle eleştirdi. MİT tırları, seçim güvenliği ile ilgili de açıklama bulunan Davutoğlu, yeni Anayasa için de muhalefete işbirliği çağrısında bulundu. Seçim gezileri kapsamında 72`inci mitingini Kırıkkale`de yaptığını açıklayan Davutoğlu, "Bu bizim 72. mitingimiz.

Uçak açıklaması

Ne güzel tevafuk. Kırıkkale`nin 71 olan plakasını tamamlayıp 72`de Kırıkkale`ye merhaba dedik. 81 vilayete başka giden parti genel başkanı oldu mu? Bazıları İç Anadolu`da dolaşıp milliyetçilik dersi verdi. Bazıları sahilde dolaşıp ulusalcılık dersi verdi. Bazıları terörle, bölücülerle işbirliği yapıp sağda solda özgürlük nutukları attı. Bu hafta 81 vilayete de gideceğiz" şeklinde konuştu. AK Parti iktidarı öncesi ve sonrasına ilişkin bir kıyaslama yapan Başbakan Davutoğlu, "2002 yılında iktidara geldiğimizde Türk savunma sanayi neredeyse bitmek üzereydi. Kendi silahımızı yapamadığımız gibi var olan tesisleri de kapatıyorlardı. Türkiye bir kurşun mühimmatı bile dışarıdan almak zorunda bırakılıyordu. Tankını başka ülkelerden hibe alıyordu. İsrail`e revizyona gönderiyorduk. Kendi tankımızı yapamıyorduk. Kendi uçağımızı yapmak hayal ötesindeydi. Artık kendi silah savaş uçağını yapabilecek bir Türkiye var. Altay tankını kim yaptı. Milli İnsansız Hava Uçağı olan ANKA`yı kim yaptı. Kendi füzemizi kim yaptı. Biz yaptık. Şimdi milli bölgesel uçağımızı yapmak için düğmeye bastık" ifadelerini kullandı.

Otomobil açıklaması

Yerli otomobil ile de ilgili açıklamada bulunan Davutoğlu, "Bütün hazırlıklar tamamlandı. İmzalar atıldı. Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustosu`nda ilk portatif üretimi, 2016 da ilk filo tarzı üretimi yapılacak. Hayırlı mübarek olsun milli otomobilimiz. Ayrıca savunma sanayini geliştireceğiz. Kırıkkale`nin özel konumu olacak. Kırıkkale`nin doğuşunda mühimmat fabrikası ve demir yolunun önemli rolü oldu. Kırıkkale`de silah OSB kuruyoruz. Türkiye`de ilk. Kırıkkale`de çok daha fazla AŞ iş olacak. Yeni OSB ile savunma sanayimizin omura şehri Kırıkkale olacak" şeklinde konuştu. Türkiye`nin her yerine gidip al bayrağı dalgalandırdıklarını anlatan Davutoğlu, "Buraya gelip milliyetçilik taslayanlara sizin zamanında Türkiye kendi silahını yapabiliyor muydu? diye sorun. Kendisini silahını yapamayan bağımsızlıktan, bahsedebilir mi?

Partilere eleştiri

Niye Sivas`ın ötesinde yoksunuz diye sorun. Niye Türkiye`nin her yerinde al bayrağı dalgalandır mıyorsunuz? diye sorun. Bahçeli bizi eleştiriyor. Bana Mert Ahmet demişler. Doğru ama eksik demiş, Batı`da Yörük Ahmet, Erzurum`da Dadaş Ahmet, Sivas`ta Yiğido Ahmet, Kırşehir`de Ahi Ahmet, Elazığ`da Gakkoş Ahmet, Aydın`da Yörük Ahmet, Osmaniye`de Türkmen Ahmet dediler. Çünkü biz Türkiye`yiz. Her yer bizim. Biz milletle aynı dili konuşuruz" diye konuştu. AK Parti`nin yürüyüşüne devam edeceğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Hepsi bir araya gelmişler. Doğan medya, Gülen, ulusalcı medya. Hepsi HDP`ye destek verin diyor. Çünkü ana muhalefet partisinden ümitleri yok. MHP`den ümitleri yok. Bütün ümitleri HDP. HDP barajı geçerse AK Parti`nin önü kesilir. Kime ümit bağlarsa bağlasın bunlar AK Parti yürüyüşe devam edecek inşallah" dedi.

Hukuk açıklaması

Seçim güvenliği üzerinden HDP`yi sert bir dille eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Kandil ve arkasındakiler ile Türkiye`deki temsilcilerinin 7-8 Haziran için bizi tehdit ediyor. Bununla ilgili yüzlerce şikayet mektubu aldık. Güneydoğu Anadolu`da Doğu Anadolu`da baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Seçimi barış içinde yapalım diye çok kez seslendim. Ama HDP`nin eş başkanı Batı`da gelip İstanbul ve Ankara`da özgürlük veya barış dili konuşuyor, ama doğuda baskılara devam ediyorlar. Siirt`te 3 bacımızı darp ettiler. 5 genci daha çıkarıp ailelerini tehdit ettiler. Şırnak`ta başka parti mensuplarını taradılar. Her yerden bu haberler geliyor. Seçim atmosferini kim kirletmeye kalkarsa karşısında kale gibi dururuz. Kimseye hukuk dışı iş yapmasına izin vermeyiz. Bunlar yapıyor CHP destek veriyor.

Milim taviz vermeyiz

MHP sessiz kalıyor. Gülen medyası, Doğan medyası, uluslararası medya arkalarında kimse yaptıkları baskıyı görmüyor. Gazete manşetlerinde toplanıp hepsi AK Parti suçlamaya başlıyor.Bu tuzağı bozacak mıyız?. Herkes barış içerisinde seçime gidecek. Herkes özel planlamasını yapsın sandıklara gitsin. Bu Türkiye`nin kader seçimi. Bu kadere ağırlığınızı, mührünüzü vurmanız lazım. Devlet olarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak da bu tehditler devam ettikçe, her türlü güvenlik tedbirini alırız. Tehdit ve baskılara boyun eğmeyiz. Muhtarları tehdit edenleri, tehdit mektupları gönderenleri, aileleri tek tek fişleyip şu oy çıkmazsa hesap sorarız diyenleri uyarıyorum bu tehditler karşılıksız kalmaz kamu düzeni ne gerekiyorsa onu yaparız. Bir milim taviz vermeyiz" şeklinde konuştu.

Mavi Marmara yorumu

Başbakan Davutuoğlu, "Dün Mavi Marmara`nın yıl dönümüydü. 9 kardeşimizi şehit etmişlerdi. Bütün o baskılara karşı dimdik duracağız. Ama birisi diyor ki bakın nasıl paslaşma "Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır" diyor. Berat gecesinde sesleniyoruz şimdi Kudüs İslam`ındır, İslam`ın kalacaktır. Bizim ilk kıblemizdir. Kılıçdaroğlu da ona destek veriyor. MHP`de sessiz kalıyor. Bu oyunları tuzakları bozmaya var mısınız? Biz Diyanet`imizi bunlara kurban verir miyiz? Birisi tek parti döneminde ezanımızı aslından çevirdi. Diğeri de `Allah Kürtçe bilmiyor mu` diyor haşa. Bu ezanları bu semada dindirir miyiz,. Bu al bayrağı semalardan indirir miyiz?. İndirmek isteyenlere de haddini bildirir miyiz? Bunlar bunları söylerken MHP sessiz. Yörük Türkmen boyları Karakeçililer burada. Aynı boyun devamı Suriye`de, Bayır Bucak Türkmenleri. Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götürüyoruz. Esed karşısında ezilmesin, IŞİD karşısında dik dursun diye birden bu hain çete, paralel casus çetesi ihbar ediyor.

Türkiye'yi durdurmak istiyorlar

Bir gazete bunu ifşa ediyor. Türkiye`yi karalıyor. Yiğit gölgesine yiğit saklanır Bayır Bucak Türkmenleri de yiğit gölgesine geldiler. Anadolu`ya geldiler. Yiğit gölgesindeki yiğitler kendisine gelen yiğitleri iade eder mi? Zalime verir mi? Dulları yetimleri geriye verir mi? Onların namuslarını tehlikeye atar mı? Kılıçdaroğlu bize gelenleri geri göndereceğim diyor, Bahçeli de susuyor. Sonra da Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıktık diye eleştiriyor. Allah`ın huzurunuzda iki şey olacaksa birisi Filistin`e sahip çıkmamız, diğeri Suriyeli de mazlumlara sahip çıkmamızdır. Birileri Filistin`e sahip çıkan Türkiye istemiyor. İstiyorlar ki Türkiye kendi içine kapansın kardeş kavgasıyla uğraşsın. Dünyaya adalet söylemesin. Yükselen Türkiye`yi durdurmak istiyorlar. Yükseldi yürüyor. İnşallah koşacak. Şu deve diz çöktürelim.

Çözüm sürecine açıklama

IMF`den borç alsın, Bizden silah alsın istiyorlar. 3`ü değil, 33`ü bir araya gelse bizi durdurabilirler mi? Onlar bizi durdurmaya çalışırken biz gelecek planlaması yapıyoruz. 8 Haziran`da ilk ele alacağımız konulardan birisi Yeni anayasayı ele alacağız. İçerisinde başkanlık sistemi olan yeni Anayasa`yı. Özgürlükçü bir biçimde sivil bir anayasa için harekete geçeceğiz. Muhalefete çağrıda bulunuyorum düşünceniz neyse gelin paylaşalım. Artık Türkiye 12 Eylül anayasası ile yürümez. Çözüm sürecine sahip çıktık çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kırıkkale mitingini tamamlayan Başbakan Davutoğlu, şehirde fazla vakit geçirmeden ayrıldı. Sebebi ise bir başka mitinge yetişecek olması olarak açıklandı.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false