Anahtar Kelimeler: Başı fena halde dertte

Başı fena halde dertte!

Başı fena halde dertte!

Başı fena halde dertte!

Yaklaşık 25 senedir Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı yapan Süleyman Köstekli´nin başı fena halde dertte. Köstekli´nin bu kez koltuğu sallantıda?

 

HESAPLAR KARIŞIK!
Yıllardır başkanlık yaptığı halde, esnafa ve Kırıkkale´ye bir katkısı olup olmadığı her zaman tartışılan KESOB Başkanı Süleyman Kösteli´nin bu kez başı dertte. Önümüzdeki sbüreçte yapılacak olan başkanlık seçimi öncesinde oda kayıtları ve hesapları inceleme altına alındı. Şikayet ve ihbarlar üzerine böyle bir çalışma yapıldığı iddia edilirken, inceleme sonucunda 100 bin liraya yakın bir açık ortaya çıktığı konuşuluyor. Yerel basında bu konuda çıkan haberler dikkat çekici bulunuyor.

KAYYUM ATANABİLİR
Köstekli´nin zimmetine para geçirdiği iddia edilirken, müfettiş incelemesinde muhasebe ve hesap kayıtlarında yasal olmayan giriş ve çıkışlar bulunduğu, hesap ve kayıtların kişiye özel ve gelişigüzel tutulduğu öne sürülüyor. İzah edilmesi zor bir durum yaşandığı ifade edilirken, Köstekli´nin hesap ve muhasebe kayıtları nedeniyle ceza alabileceği ve başkanlığının düşebileceği, yerine ise kayyum atanacağı konuşuluyor.

KOMİK BİR İZAHAT
Yerel basında çıkan haberler üzerine konuya yönelik açıklamada bulunan Köstekli, hesaplardaki karışıklığı doğrularken, bunu odanın gelir ve gider dengesizliğine bağladı. Köstekli emekli olan personele ödeme yapabilmek için hesapların kişiye özel tutulduğuna dikkat çekti. Odadan sanki her sene biri emekli oluyormuş ve ödeme yapmakta güçlük çekiliyormuş gibi açıklamada bulunan Köstekli´nin konuya yönelik izahati komik bulundu.

MUHASEBE HATASI DİYOR
Odanın hesaplarını tamamen kişiselleştirdiği iddia edilen Köstekli, çoğu zaman maaş alamadığını söylerken, hesaplardaki kişiselleşmiş durumu ve muhasebe hatalarını da doğruladı. Ancak bunu inceleme yapan müfettişlere nasıl izah ettiği veya edeceği merak konusu. Bütün bunlara rağmen başkanlık için tekrar aday olması beklenen Köstekli´ye yönelik tepkiler büyük. Şehirde hemen herkes Köstekli´yi artık KESOB´da oda başkanı olarak görmek istemiyor. Köstekli´nin buna karşın ne yapacağı merak konusu.                             ayrıca kösteklinin yönetiminde bulunan diger oda başkanlarının durumuda sıkıntıya düştü şayet ceza alırlarsa başkanlıkları düşecek ayrıca birdaha aday olamayacaklar



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu