Anahtar Kelimeler: Başkanlar buluştu

Başkanlar buluştu

Başkanlar buluştu

İç Anadolu ve diğer bölgelerden gelen Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanlar Kırıkkale'de bir araya geldiler.

BİR ARAYA GELDİLER

Kırıkkale'ye Çankırı Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Hüseyin Yakar, Yozgat Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Paşa Ahmet Bulut,  Kırşehir Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Özgür Albayrak, Aksaray Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Abdurrahman Özkan, Bilecik Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Süleyman Kırat, Eski Konya Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Seyit Faruk Özselek, ve  Eski Konya Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Genel Sekreteri Süleyman Erçik geldi. Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Ferman Aldemir ve yönetimi tarafından karşılanan oda başkanlarına Kırıkkale'nin misafirperverliği gösterildi. 

BİLGİ VERDİ

Türkiye'nin ekonomisi hakkında görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini açıklayan Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Ferman Aldemir, "Muhasebede yaşanan son gelişmeler hakkında güzel bir program düzenledik. Arkadaşları korana virüsten dolayı uzun zamandır görüşemiyorduk. Aylar sonra bir araya gelememiş birlik ve beraberliğimizi pekiştirdi. Bundan sonrada her ay bir ilde toplanmaya devam edeceğiz. "

TEŞVİK AÇIKLAMASI

Geriye yönelik teşviklerden yararlanma süresi 30/06/2020 tarihine uzatıldığını açıklayan Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Oda Başkanı Ferman Aldemir, açıklama konusunda şu bilgileri verdii: "5510  sayılı  Kanunun  Ek 17’ncimaddesi kapsamında  2018/Mart  ayı/dönemi  ve öncesine ilişkin yasal süresi içinde (1/6/2018 ve öncesi) teşvikten yararlanma veya teşvik değişikliği talebinde bulunan işverenlerin, bu başvurularına ilişkin iptal/asıl/ek nitelikteki aylık prim ve hizmet belgelerini,en geç 30/6/2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) “e-SGK / İşveren/E-Bildirge V2 / Aylık Prim Hizmet Belgesi Girişi” ekranları vasıtasıyla SGK’ göndermeleri gerekmektedir.−2018/Nisan ayı ve sonrasına ilişkin olmak üzere geriye yönelik teşvikten yararlanma veya teşvik değişikliği için;Altı aylık yasal süre içinde SGK’ başvurduğu halde talepte bulunduğu aylara ilişkin asıl/ek/iptal  nitelikteki  aylık  prim  ve  hizmet  belgelerini/muhtasar  ve  prim  hizmet beyannamelerini 1/6/2020tarihi  itibariyle  halen  sisteme  yüklemeyen  işverenlerin,  söz konusu asıl/ek/iptal nitelikteki aylık prim ve hizmet belgelerini/muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini, en  geç 30/6/2020tarihine  kadar  (bu  tarih  dahil)  sisteme  yüklenmesi gerekmektedir.”



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli