Başkent´te Kırıkkaleliler coştu

Başkent´te Kırıkkaleliler coştu

Başkent´te Kırıkkaleliler coştu

Ankara Altınpark´ta Kırıkkaleliler Vakfı´nın düzenlediği yaz konseri Başkentte yaşayan Kırıkkalelileri buluşturdu. Kırıkkaleliler Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı´nın düzenlediği yaz konserinde sahne alan Kırıkkale´nin tanınmış yöresel sanatçılarından Taşan Kardeşler, Ankara´daki hemşerileriyle buluşup inanılmaz bir gece yaşattılar. Anadolu Gazetesi´nin sponsor olarak destek verdiği gecede konuklar gönüllerince eğlendi.

BÜYÜK COŞKU VARDI

Ankara Altınpark´ta Kırıkkaleliler Vakfı´nın düzenlediği yaz konseri Başkentte yaşayan Kırıkkalelileri buluşturdu. Kırıkkaleli yöresel sanatçılar Taşan Kardeşler geceye katılan davetlilere unutulmaz bir gece yaşatırken konser öncesi çocuklara pamuk şekeri ve mısır ikram edildi. Altınpark Anfi Göl Tiyatro Salonu´nda verilen konserde Taşan Kardeşler türküleriyle konuklarını büyülerken geceye yoğun katılım gösteren Kırıkkaleliler gönüllerince eğlenip hasret giderdiler. Oyun havaları ve türkülerle konuklarını coşturan Taşan Kardeşler büyük ilgi gördü. Konserde, geleneksel Kırıkkale folklorü Kırıkkale Ağırlaması, bozlak ve uzun havaların ardından birbirinden güzel türkülerle davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Vakfın yaz konserine Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, BAM Daire Başkanı Hakim Celal Orak, Kırıkkale Dernekler Federasyon Başkanı Cemal Sertkaya, Anadolu Avrasya Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Muhterem Doğan, OTONOMİ ve MASFED Başkanı Aydın Erkoç, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Rüştü Biçer, Keçiören Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Vuranok, Kültür Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Ali Yücekaya, Etimesgut Park Bahçeler Müdürü Tolga Pekdoğan, Kırıkkale Vakfı kurucularından Anadolu Gazetesi Kurucu Sahibi Ali Çetin, Müktedir Kürkçü, Vahdettin Çikdemtepe, Talat Aydemir ve Ailesi, Kırıkkale Eski Kültür Müdürü Seyfettin Topsoy, Delice Dernekler Birliği Yöneticileri, Kırıkkaleli Mahalle Muhtarları, Dernek Başkanları ile İlçe Başkanlarının yanı sıra çok sayıda Kırıkkaleli katıldı.

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kırıkkaleliler Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Aytekin Araç geceye katılan davetlileri selamladıktan sonra şunları söyledi, ?Gecemize katılan birbirinden kıymetli saygıdeğer misafirlerimize teşekkür ediyorum. Gecemizi şereflendiren federasyon ve birlik başkanlarımıza, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerine, sivil toplum kuruluşu başkanları ile temsilcilerimize ve kıymetli Kırıkkaleli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum? dedi.

ARAÇ AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Aytekin Araç, ?Büyük laflara gerek yok. Biz cevabımızı Muharrem Ertaş, Hacı Taşan ve onların nesline yaklaşan Neşet Ertaş ile verdik. Bugün bunu Taşan Kardeşler ile vermeye devam edeceğiz? dedi. Araç, ?Vakfın geçmişinden bugününe kadar emek ve desteklerini esirgemeyen büyüklerime, birlikte çalıştığım yönetim kurulu üyelerimize, özellikle Nafiz Yayla, Ali Taşkıran, Bülent Aşılıoğlu, İbrahim Özdemir ayrıca Kadın Kollarımıza ve Gençlik Kollarına teşekkür ediyorum? dedi. Araç, ?Ankara´da 1996 yılında Kırıkkaleliler Vakfı´nın 51 kurucu üyenin çabası ile kurulduğunu birçok güzel işe imza attığını? belirten Aytekin Araç, ?Son 5 yılda tanıtım günleri başta olmak üzere kültür sanat geceleri, ağaç dikme şenlikleri, ramazan yardım erzağı dağıtımı, kitap tanıtım günleri, kültür ve sanat gezileri, yaz şenlikleri, aşure ikramları, piknikler ve ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştirdi? şeklinde konuştu.

İYİ BİR ÖRNEK

Araç, ?Ilgaz 2.546 metre yüksekliğinde 3 türküsü var bunun bir tanesi ?Ilgaz Anadolu´nun Sen Yüce Bir Dağısın? bildiğimiz bir türküdür, Işık Dağı 1.950 metre yüksekliğinde 1 türküsü var, Erciyes 3.917 metre yüksekliğindedir ve 5 türküsü var, Dinek Dağı´nın yüksekliği 770 metre olmasına rağmen 3.000´e yakın türküsü olduğunu? belirten Aytekin Araç, ?Buda bizim sanatı, kültürü, medeniyet ışığında değerlerimizi nasıl yaşattığımızı göstermektedir. Öyle bir millet olmalıyız ki değerli sanatçılarımızın geride bıraktığı eserleri unutturmamalı ve daima yaşatmalıyız? ifadelerini kullandı. Başkan Araç, ?Bugün burada olmamızın temel sebebi Bozlak türkülerimizi daima yaşatmak ve canlı kılmaktır. Buna en iyi örnek Taşan Kardeşlerdir? dedi.

MÜZİK ELEŞTİRİSİ

Araç, ?Sanatın ilerleyememe sebebinin müziğin olur olmadık şekilde kullanılması olduğunu? belirtti. ?Biz irfanı büyük medeniyetler kurmuş farklı iklimleri bir arada bulundurmuş bir milletiz? diyen Araç, ?Minareden atlarım kandilini kutlarım, misafir çocuğu gibiydin geldin dağıttın, gittin? gibi son harfleri denk gelince müzik olduğu zannedilen bir takım tekerlemeleri müzik diye savunan insanlar olduk. Böyle bir milletin sanatta kültürde ilerleyebilmesi mümkün değildir? ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından davetliler çekilen hatıra fotoğrafının ardından geceden ayrıldılar.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli