Anahtar Kelimeler: Bayram resepsiyonu

Bayram resepsiyonu

Bayram resepsiyonu

Kırıkkale Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

 

RESEPSİYON DÜZENLENDİ

Resepsiyona eşi Elif Makas Hanımefendi ile katılan  Vali Mehmet Makas’ı, MKE tesislerinin "havuzlu bahçe" olarak adlandırılan bölümde konukları karşıladı. Resepsiyonda konuşan  Vali Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Aziz Milletimizin Türkiye Cumhuriyetini "Hasta Adam" diye görülen bir devletin küllerinden tekrar kurduğunu söyledi. Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırlatan Vali Makas  "Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu millet, 'Hasta Adam' diye görülen bir devletin küllerinden Cumhuriyeti kurarak yeni devletimizi bize bahşetmiştir. Kırıkkalemizde bir Cumhuriyet kentidir. Bu ruhu anlayabilmek adına tarihte bir yolculuk yapmak gerekiyor. Bu millet öyle bir millet ki; dünyaya nizam vermek adına yaratılmış bir millet" dedi. 

 

ÖVÜNÜLECEK BİR ZAFER

Vali Makas , kutlu bir milletin ferdi olduklarını belirterek, "Bu millet, tarih sahnesindeki kutlu yürüyüşünde Ergenekon'dan çıkışından, Anadolu kapısına dayanmasına,Malazgirt'e, Malazgirt'ten İstanbul'un fethine, İstanbul'un fethinden Viyana kapısına dayanmasına, Belgrat'a gitmesine ve yine Malazgirt zaferinden İstanbul'un fethine kadar hep insanlığa hizmet etmek için hareket etmiş, insanlığa adaleti ve hoşgörüyü getirmiş bir millettir. Böyle kutlu bir milletin ferdiyiz. Atalarımızla ne kadar övünsek azdır" diye konuştu.

 

HOŞGÖRÜ YAYILACAK

Türk tarihinin önemi ve başarılarını anlatan Vali Makas  "Tek derdimiz var birbirimizi seveceğiz. Alevi'si ile Sünni'si ile Kürt'ü ile Türk'ü ile birbirimizi sevip kenetlendiğimiz müddetçe dünyaya tekrar nizam vereceğiz. Nasıl ki İstanbul'un fethinde Haçlıların o sömürgeci kan ve gözyaşına dayalı işgalci anlayışına karşı kendi dindaşları olan Bizans'ın yerel halkı şunu diyor; İstanbul'da Latin külahı görmektense Osmanlı sarığını yeğlerim' diyor. İşte bu millet ayağa kalktığı zaman, sadece soydaş coğrafyamıza Turana değil; hem ümmet coğrafyasına hem de mazlum ve masum olan gayrimüslim coğrafyaya ümit olacak adalet ve hoşgörü yayacak" değerlendirmesini yaptı.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Programa, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Şehit Yakınları, Gaziler, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti ve STK temsilcileri katıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu