Anahtar Kelimeler: Bedelli tepkisi

Bedelli tepkisi!

Bedelli tepkisi!

Bedelli tepkisi!

 

Tepki gösterildi

Torba yasayla bu hafta komisyondan, haftaya da Meclis´ten geçmesi planlanan bedelli askerlik hakkında Vatan İçin Can Verenler Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu açıklamalarda bulundu. Torunlu, ?Vatan borcunun bedeli olmaz. Madem oluyor bu paranın eş değeri 15 bin TL değil, 500 bin TL olsun? dedi.

TEPKİ AÇIKLAMASI

Vatan İçin Can Verenler Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu, Torba yasayla bu hafta komisyondan, haftaya da Meclis´ten geçmesi planlanan 25 yaş, 28 gün ve 15 bin TL bedelli askerlik hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Torunlu, ?Şehit aileleri olarak bu karar bizleri oldukça üzmüştür. Bizim yavrularımız vatan müdafaasını canlarıyla öderken, parası olanların askere gitmemesi bizleri son derece üzmüştür? ifadesinde bulundu.

BEDELİ DAHA BÜYÜK!

Torunlu, ?Madem bedelli askerlik ile vatanını ve devletini çok seven kişiler bu parayı ödeyecek o zaman bu paranın değeri 500 bin TL olsun. Geçmiş dönemlerde vatan savunması için Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşı´nda, 15 Temmuz´da mücadele veren aziz şehitlerimiz, aziz vatanımız için mücadele verdi. Şehit aileleri olarak bu kararın yeninden gözden geçirilerek, farklı bir şeklide olmasını istemekteyiz? dedi.

YETİMLERİN HAKKI VAR

?Her Türk genci askerliğini yapmalı. Bu annenin babanın kardeşlerinin eşlerinin çocuklarına yetimlerin haklarını yemesinler. Bu insanlar benim param var ben askere gitmiyorum demekle olmuyor. Vatanseverlik para ile değil, vatanını karşılıksız şekilde sevenlerindir. Fazla zaman geçmeden bu tasarının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Yüreği evlat acısıyla yanan şehit ailelerin, yüreğini bir kez daha yakmasınlar? şeklinde konuştu.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu