Anahtar Kelimeler: Belediye düğmeye bastı

Belediye düğmeye bastı

Belediye düğmeye bastı

Belediye düğmeye bastı

Boş binalar yıkılıyor!

Kırıkkale Belediyesine geçen arsaların üzerinde bulunan binaların yıkımına başlandı. Atatürk Bulvarı üzerindeki boş olan tek katlı binalar Haziran´a kadar yıkılmış olacak.

BELEDİYE DÜĞMEYE BASTI

Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait arsaların bir bölümünün Kırıkkale Belediyesine geçmesinden sonra başlatılan çalışmalar kapsamında Atatürk Bulvarı Üzerindeki eski binaların yıkımına başlandı. Belediye ekipleri tarafından yürütülen yıkım işlemi dünde sürdü. Dün boş olan iki bina yıkıldı. Belediye Haziran sonuna kadar buradaki tüm binaları yıkacak.

HURDACILARA GÜN DOĞDU

Belediye ekiplerinin yıkım işlemi sürerken çevredeki hurdacılarda hafriyattan demir ve odun kapmak için birbiriyle yarıştı. Hurdacılar iş makinası çalışırken sahaya akın edince operatör çalışmaya ara vermek zorunda kaldı. MKE´ye ait her biri yaklaşık 80 yıllık olan binaların son derece sağlam olması yıkım ekiplerine zor anlar yaşattı.

PARK VE SOSYAL TESİS

Makine Kimya Endüstri Kurumu fabrikalarının ilk kurulduğu yıllarda kurum tarafından Alman firmalarına yaptırıldığı söylenen tek katlı lojman evlerinin yerine park ve sosyal tesis yapılması planlanıyor. Diğer a8azilere ise çok katlı binalar yapılacak. Belediye tarafından bölgede yapımı son aşamaya gelmiş olan Japon Temalı parkın ise önümüzdeki günlerde hizmete açılması bekleniyor.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli