Anahtar Kelimeler: Belge için döktüler

Belge için ter döktüler

Belge için ter döktüler

Belge için ter döktüler

Belge sınavı yapıldı

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından yürütülen mesleki yeterlilik belgesi sınavları devam ediyor.

SINAV YAPILDI

2 el motorlu kara taşıtların satış sertifikası için başvuran 28 aday teorik ve pratik sınavlarda ter döktü. Daha önce Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından birçok alanında açılan mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına 2. El motorlu kara taşıtları alım ve satım sorumluluğu sınavı da eklendi. Hafta içinde 2 gün devam eden sınavlarda 28 aday sertifika almak için ter döktü. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ve MEYBEM tarafından düzenlenen motorlu kara taşıtları alım ve satım sorumlusu mesleki yeterlilik belgesi teorik sınavı KTSO konferans salonunda, uygulamalı sınav ise Kırıkkale Galericiler Sitesinde bulunan KM Otomotiv ve Sarıaydın Otomotiv firmalarında oluşturulan sınav alanlarında yapıldı.

BİLGİLER VERİLDİ

Geneli galerici esnaflardan oluşan adayların ilk olarak toplu halde alındıkları yazılı sınavda, mesleki yeterlilik ile ilgili sorular yöneltildi. Yazılı sınavdan sonra uygulama alanlarında sınav yapıldı. Uygulamalı sınavda ise motorlu kara taşıtı alımı veya satımı yapmak isteyen kişilere yaklaşım, işlemlerde kurallara uygunluk, mesleğin gerektirdiği genel bilgi ve becerilere hâkimiyet gibi davranış şekilleri gözlemlendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı MEYBEM tarafından gerçekleştirilen ve motorlu kara taşıtı alım ve satışının daha düzenli ve takip edilebilir olması amacıyla hayata geçirilen mesleki yeterlilik projesi kapsamında gerçekleştirilen sınavda adayların başarılı sayılabilmeleri için yazılı sınavdan 70, pratik sınavdan ise en az 80 puan almaları gerekiyor. Her meslek erbabının mesleğindeki beceri ve tecrübesini belgelemesi gerektiğini belirten Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, bu sınavların Kırıkkale´de TSO ve MEYBEM tarafından yapılmaya devam edeceğini ifade ederek 2. El araç alım satımı ile uğraşan esnafların bu belgeyi almalarının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli