Beşir Atalay`dan ADAY LİSTESİ İtirafı geldi…!

Beşir Atalay`dan  ADAY LİSTESİ İtirafı geldi…!

Beşir Atalay`dan ADAY LİSTESİ İtirafı geldi…!

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun AKP`nin aday listelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare etmiş olabileceğini söyledi.

Liste açıklaması

Ağrı`da yaşanan olaylar nedeniyle gündemi gerisine düştü ama AKP`nin aday listelerinin hazırlanmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun en büyük yardımcılarından birisi olan Beşir Atalay, haftasonu Habertürk Gazetesi`ne verdiği röportajda çarpıcı bir itirafta bulundu. Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun milletvekili aday listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişara etmiş olabileceğini söyledi.

Tarafsızlık konusu!

Atalay şöyle konuştu: Aday listeleri hazırlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne kadar katkısı oldu? "Bu süreçte Cumhurbaşkanı'mızın direkt etkisi olması mümkün değil, kendisi tarafsız bir konumda. Ama tabii ki Başbakan'ımızla sürekli iletişim halindeler. Aralarında istişare etmiş olabilirler."  Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın tarafsız bir konumda olduğunu söyleyen Beşir Atalay, bir sonraki cümlesinde ise Davutoğlu`nun listeleri Erdoğan ile istişare etmiş olabileceğini söylüyor. Bunun tarafsızlık konusunda çelişki olduğu düşünülüyor.

Başbakan yok demişti!

Listeler açıklandıktan sonra NTV`ye uzun bir mülakat veren Başbakan Ahmet Davutoğlu da aday listeleri konusunu Erdoğan`la görüşmediğini söylemişti. Davutoğlu, AKP için 400 vekil isteyen, AKP`nin seçim bildirgesini okuyan ve bu konuda görüşlerini ifade eden Erdoğan için "tarafsız" Cumhurbaşkanı demişti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı