Anahtar Kelimeler: Beyaz önlük giydiler

Beyaz önlük giydiler

Beyaz önlük giydiler

Beyaz önlük giydiler

Önlük töreni yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Diş Hekimliği Haftası dolayısıyla Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu´nda Diş Hekimliği Haftası Kutlama ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

ZORLU BİR EĞİTİM SÜRECİ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilcisi Ömer Alper Eralp, maddi ve manevi olarak zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini belirterek bugünlere ulaşmalarında emeği geçen ailelerine, hocalarına ve üniversite yönetimine teşekkür etti. Törene Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Erdemir, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Erdemir, Bilimsel Diş Hekimliği Eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması nedeniyle 22 Kasımın Diş Hekimleri günü olarak kabul gördüğünü belirterek ?Bugün hem diş hekimlerinizin gününü kutlamak hem de mesleğe yeni adım atacak öğrencilerimiz için önlük giyme töreni düzenliyoruz? diye konuştu.

HEKİMLİĞE İLK ADIM

Bugün öğrencilerimiz hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giyecekler. Bu yüzyıllardır devam eden bir gelenektir. Bizim mesleğimiz manevi tatmini son derece yüksek bir meslektir. Bu noktada tüm diş hekimlerinin ve gelecekteki meslektaşlarımın diş hekimliği gününü kutluyorum ve siz misafirlerimizi yeni binamızda karşılamaktan onur duyuyorum. Şu anda fiziki olarak Türkiye´nin en büyük diş hekimliği fakültesindesiniz. Bu binanın yapılmasında başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve üniversitemiz yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese fakültem adına teşekkür ediyorum? dedi. Diş hekimliği öğrencilerinin üç yıllık zorlu bir sürecin ardından bugünlere geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Ali Erdemir ?Önümüzdeki iki yıllık süreçte öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için Kırıkkale Üniversitesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni hekim olma yolunda atılan ilk adımdır? sözlerine yer verdi.  Törende  2016-2017 Diş Hekimliği Fakültesi  dönem birincilerine ve derece ile Diş Hekimliği Fakültemize yerleşen öğrencilerimize hediyeleri verildi. Programın devamında öğretim üyeleri tarafından beyaz önlük giydirilen öğrencilerimiz yemin etti.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu