Anahtar Kelimeler: Bilgi kültür yarışması

Bilgi ve kültür yarışması

Bilgi ve kültür yarışması

Bilgi ve kültür yarışması

Toplantı yapıldı

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması için bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kırıkkale Ufka Yolculuk İl Temsilciliğince, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, katılımıyla bir restoranda düzenlenen toplantıyla bu yıl 6´ncısı yapılacak Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması tanıtıldı. İl Temsilcisi Mustafa Arı, toplantıda yaptığı sunumda, 6 yıl önce başlayan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının dünya genelinde olduğu gibi yurt genelinde de her geçen gün daha geniş kitlelere ulaştığını söyledi.

BİLGİLER VERİLDİ

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasının Allah´ın rızasına ulaşmaya vesile olan bir çalışma olduğunu ifade eden Arı, şöyle konuştu:  "Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Türkiye´de 100´ü aşkın sivil toplum kuruluşunun çalışmasıyla dünyada 98 ülkede, ülkemizde ise 81 il ve 837 ilçede düzenlenerek, yarışmaya 1 milyon 300 bin kişi katıldı. Bu yarışma, okumanın azaldığı günümüzde, insanımızı okumaya sevk eden, bunu yaparken de toplumun o anki ihtiyacına cevap veren ve insanımızı sahih kaynaklarla buluşturan Türkiye´nin en büyük sivil yarışmadır. Bu yarışma aynı zamanda 235 cezaevinde de yapıldı. Cezaevlerindeki mahkumlara ulaşıp onları da sağlam ve sahih kaynaklarla buluşturup okumalarını, okuduklarını hayatlarına tatbik etmelerini ve dışarı çıktıklarında manen ıslah olmalarına katkı sağlayan bir yarışma olması açısından da büyük önem taşıdı."

GÜZEL BİR YARIŞMA OLSUN

Vali Haktankaçmaz da önceki yıllarda da yapılan bu çalışmanın, amaçları doğrultusunda güzel bir yarışma olmasını dileyerek, toplantıda yer alan bir ilkokul öğrencisine yarışmaya hazırlık kitabı olarak "Peygamberimizden Dini Hikayeler" kitabını hediye etti. Toplantıya, ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, ilçe milli eğitim müdürleri, AK Parti Kırıkkale İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Cebeci, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Atila Dulkadir de katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli