Anahtar Kelimeler: Bilsem kaydı uyarısı

Bilsem kaydı uyarısı

Bilsem kaydı uyarısı

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğünce BİLSEM öğrenci tanılama ve yerleştirme ile ilgili seminer düzenlendi.

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen seminerde kentte resmi ve özel tüm ilkokullarda görev yapan 1., 2. ve 3. sınıf öğretmenleri, psikolojik danışmanlar, rehber öğretmenler ve ilkokullarda görev yapan okul idarecilerine uygulama ve süreçleri konusunda bilgiler verildi. Seminerde konuşan Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Muhammet Yılmaz, öğrenci tanılama ve yerleştirme işlemlerinin yayımlanan kılavuzda esasları belirlenen genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında aday gösterilen öğrencilere yönelik gerçekleştirileceğini söyledi.

 

ÖĞRENCİ BELİRLEME SÜRECİ

Öğrencilerin tanılama sürecinin 3 aşamada ilerlediğini aktaran Yılmaz, "Öğrencilerin belirlenmesiyle ilgili bu süreçte 1.,2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrenciler sınıf öğretmeni tarafından genel zihin, resim, müzik gibi yetenek alanlarına göre okul yönlendirme komisyonuna sunulacak ve daha sonraki aşamalarda ise aday gösterme, ön değerlendirme ve bireysel değerlendirme aşama süreci olacak. Bu aşamalardan geçen ve belirlenen şartları taşıyan öğrenciler, Ağustos ayı içerisinde BİLSEM'e kayıt işlemleri yapılacak” diye konuştu.

 

DÜZENLİ YAPILIYOR

Şube Müdürü Yılmaz seminerde öğrenci seçimi ile ilgili birçok konuyu detaylıca ele aldıklarını belirterek, "Öğrencilerin yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin usul ve esasları burada etraflıca görüşme imkanı bulduk. Süreçleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda belirlenen takvime göre düzenli şekilde yerine getiriyoruz. 

 

SEMİNER YAPILDI

Bu çalışmalarımız sayesinde öğrencilerimizin önemli kazanımlar elde edeceklerine inanıyorum. Şimdiden emeğe geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi. Seminerde, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Necib Köroğlu, İl Özel İdaresi Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Necmettin Yumuşak ve görevli öğretmenler tarafından çeşitli görsel içeriklerin yer aldığı bilgilendirme sunumu yapıldı. Katılımcıların çeşitli konulara dair soruların cevaplandırılmasının ardından düzenlenen seminer son buldu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı