Anahtar Kelimeler: Birbirlerine girdiler!

Birbirlerine girdiler!

Birbirlerine girdiler!

Zehir zemberek açıklama!

Öztürk bunun altında kalmaz!

 

İttifak birbirine düştü!

 

Saygılı bak yine ne yaptın?

 

 

Açtı ağzını yumdu gözünü…!

 

“Laf, söz, cızırtı, çok bu ara…”

 

“Yol gidenin, kılıç kuşananın…”

 

“Çenesi değil bileği yorulanlara…”

 

 

Cumhur İttifakı üyeleri Mehmet Saygılı’nın Roketsan’la ilgili 10 bin kişilik istihdam iddiaları yüzünden tam anlamıyla birbirlerine girdiler…

 

 

SERT ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

Kırıkkale’de Cumhur İttifakı resmen birbirine girdi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın Roketsan’a 10 bin kişi alınacağını ileri sürmesi, ardından Haberkale’nin Cumhurbaşkanlığı evraklarına dayandırarak sadece 360 kişi alınacağını haber yapması, peşinden MHP Milletvekili Halil Öztürk’ün sadece 200 kişi alınacağını duyurması üzerine AKP Milletvekili Mustafa Kaplan, haberler ve Halil Öztürk’e karşı adeta açtı ağzını yumdu gözünü.

 

NİTELİKSİZ YAKIŞTIRMASI!

Sosyal medya hesabından Halil Öztürk’ü hedef alan uzun bir açıklamada bulunan Kaplan, Öztürk’ün altında kalamayacağı ifadeler kullandı. İşte o açıklama: “İlimize yapılacak tarihi nitelikte devasa bir yatırım olan, adeta Kırıkkale'de ki istihdam sorununu ortadan kaldıracak Kırıkkale Roketsan Projesini tek vücut Kırıkkale olarak sahiplenmemiz gerekirken, sırf Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı'nın yoğun emek ve çabaları ile ilimize kazandırılması sağlandığı için bazı kesimler bırakın sahiplenmeyi oy kaygısıyla, siyasi argüman olarak gördükleri için kötüleyip niteliksiz eştirmeye çalışıyorlar.

 

HALİL ÖZTÜRK İÇİN İTHAMLAR!

Bizler bunu seçimde kullanalım diye değil yalnızca Kırıkkale için sadece Kırıkkale'nin gençleri için bu projenin Kırıkkale'ye kazandırılması için çok çaba sarf ettik. Ancak şunu bilmenizi isterim ki bugün bu işi niteliksiz eştirmeye çalışıp komik istihdam rakamlarıyla çamur atanlar, bizler Roketsan için 26 bin dönümlük arazinin tahsisi için gece gündüz uğraşıp arsa sahipleriyle tek tek görüşürken, genel başkanları ile aynı zihniyete sahip kişiler, arsa sahiplerini her zamanki gibi yalanlarla kandırıp, arsalarını Roketsan’a vermemeleri için ikna edip sürecin 8 ay kadar daha uzamasına sebep olmuşlardır.

 

İTİBAR ETMEYİN DEDİ

Kıymetli hemşerilerim, biz AK Parti Hükümeti olarak bu zamana kadar söz verdiğimiz her hizmeti yaptık. Bugün de, konunun hiçbir yerinde ne ilgisi ne de bilgisi olmayan kişilerin değil, bu yatırımın başındaki bakanın, genel müdürün, başından sonuna her noktasıyla ayrı ilgilenen alımlarında Kırıkkale ikamet şartı olması için yüksek çaba gösteren Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın, velhasıl konuyla ilgili bilgisi olan kişilerin sözlerine itibar etmenizi rica ediyorum.

 

YİNE SAYGILI’YI ÖVDÜ

Aziz hemşerilerim bütün bu kendi içimizdeki algı operasyonlarına yalan ve iftiralara engelleme çabalarına rağmen bizlerin ve Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı'nın üstün çabası ve hükümetimizin güçlü desteği ile 26 Bin dönüm üzerine kurulu, sadece kendi bünyesinde 5 bin Kırıkkaleli gencimize istihdam sağlayacak bu devasa yatırımı şehrimize kazandırdık.

 

ÖZTÜRK’Ü CIZIRTI DEDİ!

Rabbim nasip ederse başvuru sahibi gençlerimiz 1 ay içerisinde sınava çağırılacak ve akabinde yapılacak mülakatlar ile işe alım sureci de başlamış olacak. Tekraren bu yatırımın şehrimize kazandırılması hasebiyle, ülkemiz adına Savunma Sanayisine verdiği destek için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyor, Kırıkkale'miz adına gece gündüz çalışıp didinip Ankara-Kırıkkale arası mekik dokuyup Roketsan'ı Kırıkkale ile buluşturan Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı'ya teşekkür ediyorum.

Laf, söz, cızırtı, çok bu ara. Yol gidenin, kılıç kuşananın. Çenesi değil bileği yorulanlara, Demirtaş’a değil, laf değil icraat üretenlere selam olsun...”

 

ÖFKENİN SEBEBİ NEDİR?

Kaplan açıklamasında hem sert, hem kırıcı ve hem de sınırları küfür boyutunda zorlayan ifadeler kullanırken, Öztürk’ün bu açıklamaya karşı ne yapacağı veya ne diyeceği merak konusu. Açıklamayı yorumlayan bir çok kişi AKP’nin seçim kazanmak için istihdam yalanına başvurduğu, bununla da kazanamayacağını anlayınca aleyhteki açıklamalara sert müdahale girişiminde bulunmaya çalıştığını ileri sürdü. Kaplan’ın Öztürk için bu kadar sert ifadeler kullanmasının AKP adayına karşı güçlü bir ismi hem de AKP içinden gelen bir ismi aday göstermesine yönelik tepki olarak yorumlanıyor. Kamuoyu gelişmeleri ilgi ve merakla izliyor.

 

SAYGILI SEVGİN NEREDEN GELİYOR?

Bu arada, Kırıkkale kamuoyu istememesine ve büyük tepki göstermesine rağmen Mustafa Kaplan’ın Mehmet Saygılı ilgisi ve sevgisi de devam ediyor. Kaplan, yaptığı açıklamalarda sık sık Saygılı’yı överken, Kırıkkale kamuoyunun büyük bir kesimi ve hatta parti teşkilatı bile tepki gösterirken, Saygılı sevgisinin nedeni merak ediliyor. Kırıkkaleliler, “Sayın Kaplan, kamuoyu ve teşkilatınız Saygılı’yı istemiyor, sevmiyor, adaylığına da karşı. Hal böyle iken sizin bu Saygılı, merakınız, ilginiz, sevginiz neyin nesidir? Bize bunu izah edebilir misiniz?” diyor.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı