Anahtar Kelimeler: Birlikte fidan diktiler

Birlikte fidan diktiler

Birlikte fidan diktiler

800 BİN FİDAN DİKİLECEK

 

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale'de Kent Ormanına fidanlar dikildi. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kent Ormanı'nda gerçekleştirilen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyada en hızlı ormanlaşan dördüncü, Avrupa'da ise birinci ülke olduğunu söyledi.

800 BİN FİDAN DİKİLECEK

Kırıkkale'de de yüzde 7 ormanlaşma oranının yapılan çalışmalarla yüzde 16'ya kadar çıktığını aktaran Tekbıyıkoğlu, bugün toprakla buluşturacakları fidanlardan 42'sini Bartın'daki maden faciasında kaybettiklerine ithaf edeceklerini dile getirdi. Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz da il genelinde eş zamanlı 8 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu, yıl sonuna kadar toplam 800 bin fidan dikimi yapılacağını kaydetti.

DAHA YEŞİL BİR VATAN

Yılmaz  açıklamasının devamında "2022 yılında hedeflerini daha da ileriye taşıyan Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonundan hareketle “Türkiye Yüzyılına Nefes” olmak için yola çıktı. Orman Genel Müdürlüğü, toprakla buluşan her fidanın Türkiye Yüzyılına Nefes olacağını bilerek; daha yeşil bir vatan için seferber oldu.

81 İLDE ÇALIŞMA

2022 yılında “Türkiye Yüzyılına Nefes” mottosuyla kutlanacak olan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde, 81 İlde 1023 farklı lokasyonda yine her yaştan 100 binlerce kişinin katılımıyla ülke genelinde 4 milyon civarında fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor. Geçmişten gelen gücümüzle, Anadolu’ya yayılan köklerimizle, dünden bugüne bugünden geleceğe Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılına nefes olmaya devam ediyoruz. Haydi Türkiye yeşil vatan için hep birlikte fidan dikmeye'' dedi.

PLAKALAR ASILDI

Konuşmaların ardından Vali Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar fidanların dikimini yaparak can suyu verdi. Toprakla buluşturulan 8 bin fidanın 42'sine, Amasra'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin yazılı olduğu plakalar asıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu