Anahtar Kelimeler: darbelere OHAL karşıyız

?Biz darbelere de, OHAL´e de karşıyız?

?Biz darbelere de, OHAL´e de karşıyız?

?Biz darbelere de, OHAL´e de karşıyız?

Kani Beko Kırıkkale´ye geldi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Kani Beko ?Siz darbelere de, olağanüstü hale de karşıyız? dedi. Beko darbelerden en çok zarar gören örgütler arasında DİSK´in ilk sıralarda olduğunu söyledi.

DEMOKRASİYE İHTİYAÇ VAR

Emekli Sen Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen ?Dayanışma Kahvaltısına? Emekli Sen Genel Başkan Veli Beysülen ile birlikte katılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko Türkiye´nin şu sıralarda hukuk, adalet ve demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemi yaşadığını söyledi. Beko emeklinin sendikası olmaz söylemleri ile emekli sendikalarının ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirterek dünyanın her yerinde emekli sendikalarının emekli ve yaşlıların insanca yaşamaları için var olduğunu söyledi.

DARBELERDEN ZARAR GÖRDÜK

Kani Beko, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak 15 Temmuz askeri darbe girişimini bir kez daha lanetlediklerini   belirtti. Beko, "DİSK olarak askeri darbeleri iyi biliriz. DİSK, darbelerden ve baskı rejimlerinden en fazla zarar görmüş örgütler arasındadır. 12 Eylül askeri darbesi sonrasında faaliyetlerimiz durduruldu, başta Genel Başkanımız Baştürk olmak üzere 52 DİSK yöneticisi idamla yargılandı. Üyelerimiz işten atıldı ve tutuklandı. Grevler yasaklandı, işçi hakları budandı. Darbelerin, demokrasiye ve işçi haklarına büyük zarar verdiği açıktır. Biz kimden gelirse gelsin bütün darbelere karşıyız ve karşı olmaya devam edeceğiz" dedi.

EN İYİ CEVAP DEMOKRATİKLEŞME

Darbecilere karşı olduklarını belirten Beko, "Darbe gerekçesiyle hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine de karşıyız. Askeri diktatörlüğün panzehri, TBMM´yi devre dışı bırakan ve demokratik hakların kullanımını ortadan kaldıran Olağanüstü Hal uygulaması değildir? dedi. Demokrasiyi tamamen askıya almayı hedefleyen bir darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal ilan edildiğini vurgulayan Beko, "Ülkedeki hiçbir sorunu çözmeyecektir. Aksine, OHAL ilanı tam da darbecilerin dayattığı bir yönetim biçiminin hayata geçirilmesi anlamına gelecektir. Darbecilerin bombaladığı TBMM´yi Olağanüstü Hal uygulamalarıyla devre dışı bırakmak, demokrasinin evrensel değerlerinin reddi olduğu gibi, darbecilerin amacına hizmet eder" diye konuştu.

İŞÇİLERİN HAKLARI TEHDİT ALTINDA

Olağanüstü Hal uygulamasıyla birlikte işçilerin haklarının da ciddi bir tehdit altında olacağını söyleyen Beko sözlerini şöyle sürdürdü: "Her türlü hak aramanın yasaklandığı bir ortamda, TBMM Genel Kurulu´nda görüşülmesine bile gerek duyulmadan kanun hükmünde kararnamelerle işçilerin kazanılmış hakları budanabilir. Geçmişte bunun çok sayıda örneğini yaşadık. Olağanüstü Hal uygulamasının, sermaye lehine olağanüstü bir sömürü ve yağma olanağı olarak kullanılmasından endişe duyuyoruz? diye konuştu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli