Anahtar Kelimeler: göreve hazırız

Biz göreve hazırız

Biz göreve hazırız

BÜYÜK MÜCADELE VERDİLER

İzmir’de 30 Ekim 2020 Cuma günü meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde yaklaşık bir hafta boyunca arama kurtarma faaliyetlerine katılan UMKE ve 112 ekibini kabul eden İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, yaptıkları çalışmalardan ötürü ekiplere teşekkür etti.

 

EKİP ZİYARET ETTİ

Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Kerim Çolak ile İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fatih Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette İl Sağlık Müdürü Murat AĞIRTAŞ, “Depremin ilk anından itibaren olay yerinde görev alan siz kıymetli personelimizi kutluyorum. Allah bu tür acıları memleketimize bir daha yaşatmasın. 7 gün 24 saat özveriyle görev yapan UMKE ve 112’nin önemi bu zamanlarda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ulusal bir salgının yaşandığı bu zor zamanlarda hastanede görevli olan personelimiz kadar, afet ve olağanüstü durumlarda da tüm sağlık personelimiz her daim göreve hazırdır. Başarılarınızın devamını dilerim” dedi.  

 

BÜYÜK MÜCADELE VERDİLER

Ekiple ilgili bilgi veren Ağırtaş, “Meydana gelen depremde arama kurtarma faaliyetleri için birçok il ile birlikte müdürlüğümüze bağlı 5 kişilik UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) timi ve 3 kişilik 112 ambulans ekibi olay yerine yönlendirilmiş, bölgeye gece saatlerinde ulaşan ekibimiz, UMKE timlerinin arama kurtarma çalışmalarına destek vererek Rızabey ve Emrah Apartmanları enkazlarındaki depremzedeleri koordineli çalışma  ile sıkıştıkları yerden kurtarmışlardı. Gerek göçük altında kalan yaralılara, gerekse çadır kentlerde yaşayan depremzede vatandaşlara özveri ile hizmet eden UMKE ve 112 ekiplerimiz, 06 Kasım 2020 tarihinde ilimize dönüş yapmıştı” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli