Anahtar Kelimeler: Bizim misafirimizsiniz

Bizim misafirimizsiniz

Bizim misafirimizsiniz

Kırıkkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde GSB Hatice Hanım Yurdu Konferans salonunda Depremzedeler için Yahşihan İlçe Müftülüğü tarafından Berat Kandili Özel Programı icra edildi.

BİR ARAYA GELDİLER

Müftülükten yapılan açıklamada, “Kandil programında Ankara Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Mustafa Orhan, Kırıkkale Nur Camii İ-Murathan Önder ve Müezzin Kayyımı Mehmet Sulukan'ın okudukları Kuran-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahilerin ardından İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen tarafından sohbet ve dua edildi. Evirgen; “Peygamber (sav) göçük altında kalanların şehit hükmünde olduğunu, telef olan malların sadaka olacağını bizlere müjdelemiştir. Bunun için bu Berat gecesinde deprem ve felaketlerin olduğu zamanlarda Allah'ı çokça zikretmek, namazları kılmak tavsiyelerine uyarak acılarımızın hafifleyeceği sabrımızın karşılığında da inşallah cennetin kazanılmasına vesile olacaktır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan bütün afetzede kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim.

 

İKRAMLAR YAPILDI

Yaraların sarılabilmesi için yetişkinlere yönelik ihtiyaç odaklı Kur'an Kursu 4-6 yaş Kur'an Kurslarımız GSB Hatice Hanım Yurdu bünyesinde açılarak siz afetzede kardeşlerimizin hizmetine sunulmuştur. Görevlendirilen Manevi Rehberlerimiz, Kur'an Kursu hocalarımız ve bizler sizlerin hizmetinizdeyiz. Devlet ve Millet olarak yaralarımızı birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte saracağız inşallah. Bu vesile ile şehirlerden şehirlere kardeşlik köprüleri kurularak bugün sizler bizim misafirimizsiniz, yarın yaralar sarıldıktan sonra Kahramanmaraş'a dondurmanızı yemeye, Hatay'a Künefe yemeye, Malatya'ya Kayısı yemeye, Adıyaman'a çiğköfte yemeye gelerek sizlerin misafiri olacağız dedi. Programdan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınlarından Kitap, Kur'an-ı Kerim ile lokum ve kandil simidi ikram edildi”  bilgisi verildi. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı