Anahtar Kelimeler: Kırıkkale inceleme

BM´den Kırıkkale´ye inceleme

BM´den Kırıkkale´ye inceleme

BM´den Kırıkkale´ye inceleme

 

Mültecileri ziyaret ettiler

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) saha görevlileri Kırıkkale´ye gelerek incelemelerde bulundu. Mültecileri ziyaret eden saha görevlileri, Kırıkkale´de mültecilere gönüllü yardım kuruluşu olan KİMYAP Başkanı Mustafa Sadıç ve İHH Kırıkkale İl Başkanı İsmail Kösal ile de görüşerek, yardımların nasıl yapıldığı konusunda görüş alışverişinde bulundular. 

1516 KİŞİ KIZILAY KART ALDI

BM Dünya Gıda Programı (WFP)saha görevlileri Ömer Muhammed Alsaegh ve Arina Satman Kırıkkale´ye gelerek mültecileri yerlerinde ziyaret ettiler. BM Gıda Yardımı Programı saha görevlilerinin Kırıkkale´ye mültecilere yapılan yardımların ve Kızılay Kart-Suy  programı çerçevesinde mültecilerin bu yardımlardan yararlanıp yararlanmadığını sahada kontrol etmek olduğu öğrenildi. Kızılay Kart-Suy programından yararlanmak üzere Kırıkkale´de 4 bin 500 mültecinin müracaat ettiği, bu müracaatlardan şartları uyan 1516 mültecinin yararlanabildiği belirtiliyor. Bizzat mültecilerle görüşen saha görevlileri, sıkıntılarının ne olduğunu, BM´den mültecilerin beklentisini sahada tespit etme imkanı buldular.

KIMYAP VE İHH İLE GÖRÜŞME

Kırıkkale´de bulunan mültecilerle görüşen BM Dünya Gıda Programı (WFP)saha görevlileri, ildeki mültecilere gönüllü yardımda bulunan Kırıkkale Muhacir Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu (KIMYAP) Başkanı Mustafa Sadıç ve İHH Kırıkkale İl Başkanı İsmail Kösal´la da görüşerek, hangi şartlarda yardım toplayıp mültecilere ulaştırdıkları konusunda bilgi aldı. Saha görevlileri ayrıca Kızılay Kart-SUY programının mültecilere tanıtımı konusunda destek beklediklerini ilettiler. Mültecilerin sıkıntılarını anlattıklarını belirten İHH Kırıkkale İl Başkanı İsmail Kösal, ?Kızılay Kart-SUY´un projesinin sahada nasıl uygulanacağının bilgisini paylaştık. Bizlerden Kızılay Kart´larının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması konusunda yardım talebinde bulundular. KİMYAP ve İHH olarak bizde üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizi ilettik? diye konuştu.

BM DAHA FAZLA YARDIM YAPMALI

Görevlilere Kırıkkale´de bulunan mülteciler ve yardımları konusunda bilgiler veren Kırıkkale Muhacir Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu(KIMYAP) Başkanı Mustafa Sadıç, Kırıkkale´de ikamet eden muhacirlerin zor şartlar altında bulunduğunu, KIMYAP ve İHH olarak imkanlar ölçüsünde yardımlarına koştuklarını söyledi. Muhacirlerin hayatta kalmaları ve topluma adapte olmaları için gece gündüz mesai harcadıklarını belirten Sadıç ?Kırıkkale´de girmediğimiz sokak, gezmediğimiz cadde ve girmediğimiz apartman kalmadı. Kayıtlı olmayanla yaklaşık 10 bin mültecimiz var ve hala da geliyorlar. Bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, fakat BM´nin de bu insanlara biraz daha fazla yardım etmesini bekliyoruz. BM bu insanlara karşı sessiz kalmamalıdır? ifadesini kullandı.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu