Bölücülerin oyunu bozulmuştur”

 Bölücülerin oyunu bozulmuştur”

Bölücülerin oyunu bozulmuştur”

 

MHP'de o tren için toplantı yapıldı

Kırıkkale MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu Barış Treni adında Kırıkkale'ye gelen sözde barış treniyle ilgili basın toplantısı yaptı. İl binasında gerçekleşen toplantıya partililer ve partinin aday adayları katıldı.

Baloğlu açıklama yaptı

İl Başkanı Baloğlu yapmış olduğu açıklamada 15 Mart pazar günü, bir grup "barışa bak" adını verdikleri bir projeyle, devlet demiryollarına ait trenle İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Ankara`dan sonra Kırıkkale`ye gelmişlerdir. Cumhuriyet şehri, şehitler diyarı Kırıkkale'mizin cumhuriyet meydanına kurdukları stand ile "sözde barış istiyoruz" diye masum vatandaşımızdan imza toplama gayreti içinde hareket etmişlerdir.  Bu bölücü hareketleri, bizim için geleneksel öneme sahip abdal ve halay kültürü ile maskelemek suretiyle kültürel bir etkinlik gibi göstererek propagandalarını icra etmek istemişlerdir” dedi.

Baloğlu, Amaçları PKK ve onun bölücü başına özgürlük gibi hiç bir temeli ve dayanağı olmayan istek ve dayatmalardır. Türkiye cumhuriyeti devletinde elinde 30 bin Mehmetçiğin kanı bulunan bu ermeni beslemesinin mecliste siyaset yapması için yapılan bu çabalar, çözülme sürecinin sindire sindire kabul ettirme oyunlarından başka bir şey değildir.  Bu kadar cüreti neden ve kimden alıyorsunuz diye sorduğumda biz böyle kıytırık sorulara cevaplar vermeyiz diyorlar. Sağduyulu bir vatandaşımızın cumhuriyet şehri Kırıkkalemizin göbeğinde gerçekleşmeye çalışılan olayın gerçek amacını anlayıp ve cebinde çıkardığı  şanlı Türk bayrağını açması ile bölücülerin oyunu bozulmuştur” diye konuştu.

Esnafımıza teşekkür ediyorum

Baloğlu Burada en dikkat çeken ve içimizi kanatan ayrıntı ise Türk bayrağı açan vatandaşın çözüm sürecini provoke ediyorsun ve tahrik unsuru oluşturuyorsun diye göz altına alınması olmuştur. Gelinen nokta işte budur. Milli hassasiyetleri üst düzeyde olan Kırıkkalemizde bu üzücü durumun meydana gelmesi biliyoruz ki tesadüfen gelişen bir durum değildir.  Bu tür tahrik ve kaşıma çabaları dün olduğu gibi bugünde olmaya devam etmiştir. Türk kanı taşıyan herkes bunun bilinci ile hareket etmek zorundadır” dedi.

Tuzağa düşülmemeli

Baloğlu, Emniyet mensupları tarafından gözaltına alınan vatandaşımızın derhal serbest bırakılmasını sağlayarak daha büyük olayların önüne geçmenin huzurunu ve her Türk ferdinin yanında olduğumuzun bilinmesi açısında da bu tür provokasyonların tuzağına düşmediğimizi gösterdiğimiz için, görevimizi yerine getirmenin rahatlığını yaşadık. Zarar getirmiştir. Yıllardır ısrarda üzerinde durduğumuz sağduyulu yaklaşımlar vatandaşın nezdinde karşılık bulmaya başladığı bu dönemde kirli eller yine işbaşına geçmiş gibi görünüyor.  Milliyetçi ülkücü hareket vakur duruşunu bozmadan milli hassasiyetlerimizi korumayı ve kollamayı kendisine görev bilmiş ve buna göre şekil almıştır. Bu elim olayda bayrağına sahip çıkan, iradesini net bir şekilde gösteren Kırıkkale halkına, aynı zamanda vatandaşlara alkışlarla destek veren esnafımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı