Anahtar Kelimeler: Bolu tanıtım yaptılar

Bolu´da tanıtım yaptılar

Bolu´da tanıtım yaptılar

Bolu´da tanıtım yaptılar

Keskin Tava tanıtıldı

 

 

Aşçılar diyarı Bolu´nun Mengen İlçesi´nde bu yıl 32´ncisi düzenlenen ´Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali´ başladı. Festivalde, Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından festivale katılanlara ?Keskin Tava´ tanıtıldı.

 

 

  

63 İLİN YEMEKLERİ TANITILDI

2 gün süren festivalin açılışına Bolu Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran da katıldı. İlçe merkezine yapılan ´Aşçılar Köprüsü´nün açılışı ardından festival kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Mengen Belediye Başkanı CHP´li Turhan Bulut, aşçı dernekleri ve konfederasyonlarının temsilcileri ile aşçılar ve vatandaşlar da yer aldı. Bolu Belediye Bandosu´nun marşları eşliğindeki yürüyüş festival alanında sona erdi. Festival alanında halk oyunları gösterileri yapıldı. Ardından aşçılar yemek yarışması ve kadınlar arası yöresel yemek yarışması gerçekleştirildi. Usta aşçılar, down sendromlu çocuklarla birlikte ocağın başına geçerek yemek yaptı. Festivalde Kırıkkale´nin de içinde bulunduğu 63 ilin stantlarının yer aldığı bölümde illerin yöresel yemekler tanıtıldı.

 

KIRIKKALE TEMSİL EDİLDİ

Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetiminden Başkan Hakkı Çinkaya , Yardımcısı Ahmet Saçal, Disiplin başkanı Burak Aydın ve Denetim kurulu üyesi Samet Seçkin organizatörlüğünce Bolu´da 32´ncisi düzenlenen Aşçılık ve Turizm Festivaline katılarak Kırıkkale´yi temsil etti. Kırıkkale´nin en ünlü yemeklerinden birisi olan Keskin Tava´yı tanıtan üyeler, festivale katılanlardan tam not aldı. İlk defa tattığı Keskin tavayı çok beğenen katılımcılar, ?Gittiğimiz her yerde ki insanlara Keskin tavadan bahsedeceğim? dediler. Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Hakkı Çinkaya ve dernek yönetim kurulu üyeleri ise, Kırıkkale´nin ismini bir çok yerde duyurmanın önemli olduğunu belirterek, bu tür etkinliklere ve festivallere katılarak Kırıkkale´nin tarihi yemeklerini açığa çıkaracaklarını bildirdi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli