BOMBALI SALDIRIDA YARALANAN HASTA 45 GÜNDE TABURCU OLACAK HALE GETİRİLDİ

BOMBALI SALDIRIDA YARALANAN HASTA 45 GÜNDE TABURCU OLACAK HALE GETİRİLDİ

BOMBALI SALDIRIDA YARALANAN HASTA 45 GÜNDE TABURCU OLACAK HALE GETİRİLDİ

Yaşam´da müthiş operasyon

 

Iraklı hasta 13 operasyonla kurtuldu

 

Op. Dr. Apaydın sihirli ellerini konuşturdu

 

 

Yaşam Hastanesi başarılı bir operasyona daha imza attı. Bombalı saldırı sonucu ağır yaralanan Iraklı bir hasta Yaşam Hastanesi´nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Özcan Apaydın´ın 45 gün içinde gerçekleştirdiği 13 başarılı operasyonla taburcu olacak hale geldi.

 

 

IRAKLI HASTA TEDAVİ EDİLDİ

Yaşam Hastanesi adından söz ettirecek operasyonlarına devam ediyor. Şehir dışından olduğu gibi yurt dışından da hasta kabul eden ve bu konuda uzmanlaşan Yaşam Hastanesi, bombalı saldırı sonucu ağır yaralanan Iraklı bir hastayı 45 günde taburcu olacak halde iyileştirdi. Yaşam Hastanesi´nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Özcan Apaydın´ın 45 gün içinde gerçekleştirdiği 13 başarılı operasyonla Iraklı hasta taburcu olacak hale geldi. Operasyonun hikayesi aslında Irak´ta başladı. Irak´ın Başkenti Bağdat´ta televizyon tamircisi olarak çalışan Mohammed Khairi Zubaid Albojam  isimli 46 yaşındaki 5 çocuk babası olan şahsın dükkanına içinde bomba olan bir televizyon tamir için getirildi. Bombalı televizyonun patlaması sonucu şahsın sol bacağı diz kapağından itibaren koptu. Sağ bacağı ise baldırından bileğine kadar yaralandı. Kemik ve deri dokusu büyük zarar gördü.

 

45 SÜREN OPERASYON

Şahıs Bağdat´ta bir süre tedavi gördü. Sonrasında ise daha önce bu tür vakalarda birkaç hastayı tedavi etmiş olan Yaşam Hastanesi ile yakınları irtibata geçti. Gerekli görüşmeler ve işlemler yapılıp onay alındıktan sonra hasta uçakla Ankara´ya geldi, Yaşam Hastanesi´nin ambulansı ile de Kırıkkale Yaşam Hastanesi´ne getirildi. Geldiğinde durumu son derece kötü olan hasta Yaşam Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Özcan Apaydın´ın 45 gün içinde gerçekleştirdiği 13 başarılı operasyonla taburcu olacak hale geldi.Hasta birkaç gün önce taburcu edildi, hastanede herkesle vedalaştı ve ambulansla uçağa kadar götürüldü ve memleketine gönderildi.

 

OP. DR. APAYDIN SÜRECİ ANLATTI

45 gün süren ve çok başarılı geçen operasyon konusunda bilgi veren Op. Dr. Osman Özcan Apaydın, ?Hastamız Irak´ta TV tamircisi olarak çalışıyormuş. Televizyon içinde gelen bir bombanın infilak etmesi sonucu ağır yaralanmış. Bombaya bağlı açık Tibia (kaval kemiği kırığı, deri kaybı ve yanık) durumu oluşmuş halde idi. Hasta bizimle temasa geçti. Uçakla önce Ankara´ya getirildi, sonra ambulansla biz hastayı uçaktan aldık ve Kırıkkale´ye, Yaşam Hastanesi´ne getirdik. Hastamıza 3 büyük ameliyat yaptık. 10 kez de temizleme ameliyatı gerçekleştirdik. Yarası çok açıktı. Kemik dokuyu ve bütün yaralarını iyileştirdik. Yaralarını karın bölgesinden aldığımız deri ile cilt nakli yaparak kapattık. Kırık kemikleri, birleştirildi, sağlam şekilde tutturuldu, bütün yaraları kapandı ve taburcu olacak hale geldi. Bütün bunları 45 gün içinde yaptık. Hastamız bize 17 Ekim tarihinde gelmişti, birkaç gün önce taburcu işlemi yapıldı ve ambulansla Ankara´ya havaalanına götürdük ve buradan da uçakla memleketine gitti. Gerek polikliniğimiz ve gerekse Yaşam Hastanesi açısından son derece başarılı bir operasyon süreci yaşandı. Kırıkkale´de ve Yaşam Hastanesi´nde bunu gerçekleştirebilmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz? dedi.

 

SAĞLIK TURİZMİ BAŞLADI

Bugüne kadar 6 hastanın bu şekilde iyileştirildiğini ve tamamının yurt dışından geldiğini belirten Op. Dr. Apaydın, bu operasyonları duyanların gelmeye devam ettiğini, Kırıkkale´nin sağlık turizmi bakımından Yaşam Hastanesi sayesinde verimli bir yol izlediğini, hastanenin çevre illerin yanı sıra bu şekilde yurt dışına açılmış olduğunu ifade ederek, bunun Kırıkkale açısından gurur verici olduğunu söyledi.

 

ALBOJAM TEŞEKKÜR ETTİ

Çok zor bir dönem yaşadığını belirten Iraklı hasta Albojam ise Yaşam Hastanesi´ne, Op. Dr. Osman Özcan Apaydın ve ekibine teşekkür ederek, ?Savaşın en kötü ve çirkin yüzünü yaşadık. Bombalı bir olay sonucu ağır yaralandım. Çok acı çektim. Daha önce Kırıkkale´de Yaşam Hastanesi´nde bu uygulamaların yapıldığını öğrendik ve buraya nakil yaptık. Doktorum Özcan bey beni 45 günde kurtardı. Allah ondan da hastane yönetimi ve personelinden de razı olsun. Çok mutluyum. Sizleri hiç unutmayacağım ve sizlere dua edeceğim? dedi. Kırıkkale´de Yaşam Hastanesi ve Op. Dr. Apaydın´ın müdahalesi ile sağlığına kavuşan Albojam´ın sol bacağına da protez takıldı. Hastanedeki vedalaşma töreninden sonra memleketine giden Albojam, Kırıkkale´de kendisine gösterilen ilgi ve misafirperverliği her zaman herkese anlatacağını söyledi. Böylece Yaşam Hastanesi, Op. Dr. Osman Özcan Apaydın´ın sihirli elleri sayesinde başarılı bir operasyon hikayesi ile adından söz ettirdi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli