Anahtar Kelimeler: fırsatları değerlendirin

Bu fırsatları iyi değerlendirin

Bu fırsatları iyi değerlendirin

Bu fırsatları iyi değerlendirin

KOBİGEL toplantısı yapıldı

 

KOSGEB Kobi Gelişim-KOBİGEL Destek Program Proje Çağrısı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.KOSGEB Kırıkkale Müdürlüğü tarafından belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk proje teklif çağrısı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya Kırıkkale Valisi  Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, KOSGEB Müdürü Ali Sevinç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın ve sanayiciler katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, desteklerden istifade edebilmek amacıyla çeşitli projeler ürettiklerini ifade etti.

 

BAŞVURUDA BULUNABİLECEKLER

Proje hakkında sunum yapan KOSGEB Müdürü Ali Sevinç´te, ?İmalat sanayi sektörünü güçlendirmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla ?Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ´lerin Payının Arttırılması? konulu proje teklif çağrısı ile imalat sanayiinde yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ´lerin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Projeye faaliyet alanı imalat olan, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ ölçeğindeki tüm işletmeler başvurabileceklerdir. Teklif edilen projenin toplam bütçesi, işletmenin 2016 yılı net satış hasılatından fazla olması gerekmektedir.Proje çağrısının ülke genelinde toplam bütçesi 500.000.000 TL´dir. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL´ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL´ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL´ye kadar destek verilebilecektir. İşletmeler, bu Proje Teklif Çağrısı kapsamında proje konularından sadece biri için başvuruda bulunabileceklerdir? dedi.

 

FIRSATLAR KENDİLİĞİNDEN DOĞUYOR

Bu projeyi önemli bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ve özellikle ekonomimizin içerisinde bulunduğu durum itibariyle can suyu gibi geldiğini belirten Vali Haktankaçmaz´da, ?Bu projenin üzerinde özellikle duracağız. Geçtiğimiz aylar içerisinde esnafa yönelik bir destek söz konusuydu. O destekten faydalanması gereken esnaf sayısı ile fiilen faaliyet gösteren esnaf sayısı arasında ciddi bir uçurum vardı. Sıkıntının kaynağını araştırdık, müracaat konusunda esnafımızın biraz üşengeç davrandığını gördük. Tek tek esnafımızın ayağına giderek o rakamı neredeyse % 100 seviyelerine çıkardık ve çok ciddi bir başarı elde edildi.Amacımız Kırıkkale´ye bu konuda ne kadar çok kaynak çekebilirsek o kadar büyük başarı olur. Hepimiz bu gayeyle, bu amaçla hizmet ediyoruz. Tabi sizler böyle gayret ettikçe imkânlarda, fırsatlarda kendiliğinden doğuyor? ifadelerini kullandı.

 

7,5 MİLYON TL´LİK KAYNAK SAĞLADIK

Konya Ovası Projesine geçtiğimiz yıl dâhil olunmasına karşılık ilk yıl için çok da azımsanmayacak bir başarı elde edildiğini vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ?Dün 1.4 milyon TL´lik bir içme suyu alt yapısının desteklenmesi için KOP ile bir protokol imzaladık. Bugüne kadar 7.5 milyon TL´sı kadar bir kaynak sağladık. Bir yıl içerisinde o işe adapte olmak, proje hazırlamak esasında zor bir şeydi ama özel idaredeki arkadaşlarımızın da gayretleriyle azımsanmayacak bir başarı elde ettik? şeklinde konuştu.

 

GÜNDEMDEN ÇIKARIYORUZ

Organize Sanayi Bölgesinin başka sorunları da olduğunu ama bu sorunların en başında doğalgaz sorununun geldiğini belirten Vali Haktankaçmaz, ?Doğalgaz en ciddi sorundu. Milletvekillerimizle, Başkanımızla gidip Maliye Bakanı ile hakikaten bire bir pazarlık yapıldı. Çok şükür o sorunda çözülme yoluna girdi. Artık sadece işin tamamlanması için gerekli süre var. Böylelikle Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz sorunu gündemimizden çıkmış olacak.? diyen Vali Haktankaçmaz, Doğalgaz ihalesinin yapıldığını,1 Ekim itibariyle imalatın başlayacağını ve iş bitim süresinin sekiz ay olduğunu söyledi.

                                                                   

EKSİĞİMİZ MÜTEŞEBBİS OLACAK

Türkiye´de ilk olan Kırıkkale Silah OSB´nin tüm alt yapısının hazır hale getirilmek üzere olduğunu vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ?Normal şartlarda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı OSB´ler kurulurken alt yapı için para vermiyor. Bizde Kırıkkale OSB için aldığımız para kapsamında Silah OSB´nin de doğalgaz sorununu çözüyoruz. Silah OSB´de alt yapı çalışmaları son hızla devam ediyor ve Kasım ayı içerisinde bütün alt yapı çalışmaları tamamlanacak. OSB´yi tüm alt yapısı hazır bir şekilde müteşebbislere sunacağız. Kasım ayından sonra Silah OSB´de tek eksiğimiz müteşebbis olacak. Onunla ilgili müracaatlar var ama teşvikle ilgili bir mevzuat düzenlemesi yapılacak, müteşebbisler biraz da onu bekliyor? şeklinde konuştu.

 

BU PROJELERİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

KOSGEB Projelerinin Kırıkkale ekonomisinin ve sanayisinin gelişmesi bakımından çok ciddi faydalar sağlayacağını ifade eden Vali Haktankaçmaz, ?Bu projeleri çok önemsiyorum. Bu tür projelere Kırıkkale´de yaşayan müteşebbislerimizin, sanayicilerimizin alışması lazım. Proje konusuna ağırlık vermemiz lazım. Bugün olduğu gibi bundan sonraki projeler içinde sanayicilerimizle yakın işbirliğini devam ettireceğiz.? ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından teklif çağrıları hakkında katılımcılara bilgilerin verildiği toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli