?Bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz?

?Bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz?

?Bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz?

CHP´den tepki açıklaması

İstanbul´daki hain saldırıyla ilgili CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal kınama mesajı yayınladı. Önal, ?Bu hain saldırıyı planlayan, arkasında duran, doğrudan ya da dolaylı olarak destek olan kim varsa hepsini lanetliyoruz? dedi.

ÖNAL TEPKİ GÖSTERDİ

Önal, yaptığı açıklamada görevi başında şehit olan kahraman polislerimize ve yaşamını yitiren sivil yurttaşlarımıza yüce Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm ülkemize baş sağlığı yaralılara acil şifalar dilediklerini bildirdi. Önal, ?Ülkemizin içerisinden geçtiği maalesef her geçen gün daha da derinleşen bu karanlık tablonun bir an önce son bulmasını, ülkemizin hak ettiği güven ortamına acilen kavuşmasını temenni ediyoruz. Bu hain ve alçak saldırıyı yapanların bir an önce bulunmalarını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını yetkililerden istiyoruz. Yaşanan bu karanlık günlerin derhal son bulması için de CHP olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız? dedi.

NASIL ENGELLENEMEDİ?

Önal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Bununla birlikte ülkemizin bu günlere nasıl geldiğini araştırmak, tartışmak ve ülkemizde icra makamında oturanların bu saldırıya nasıl engel olamadıklarını da sorgulamak her yurttaş gibi bizlerinde en doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz. Sayın İçişleri Bakanının en son yaptığı açıklama da bu saldırının hain PKK terör örgütü tarafından yapıldığı açıklanmıştır. Türkiyemizin göz bebeği İstanbul da, üstelik Beşiktaş Jimnastik Kulübü Stadyumunun hemen yanında ardı ardına iki kez yapılan bu patlamalar nasıl engellenememiştir.

KAMUOYU AYDINLATILMALI

Bu konuda zafiyet var mıdır, ülkemizin istihbarat kurumları neden böyle bir saldırıyı engelleyememişlerdir, bu konuda istihbarat zafiyeti var mıdır? Tüm bu soruların yanıtının verilmesi ve bu alçak saldırıların engellenmesi noktasında kusuru olanlar varsa derhal bulundukları koltuklarını terk etmelidirler. 30 yılı aşkın bir süredir ülkemize saldıran, ülkemizi bölmeye çalışan PKK denilen bu hain sürüsü nasıl İstanbul a tonlarca patlayıcıyı sokabilmiş ve iki ayrı yerde ardı ardına böyle patlamalar gerçekleştirmiştir. Asıl bu soruların cevabı hükümet yetkililerince derhal verilmeli ve kamuoyu aydınlatılmalıdır.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false