Anahtar Kelimeler: üçkağıtçılığa döndü

Bu iş ?üçkağıtçılığa? döndü

Bu iş ?üçkağıtçılığa? döndü

Bu iş ?üçkağıtçılığa? döndü

Meyhaneci bile dershanecilik yapıyor!

 

Yine isim değiştirmişler!

 

Eğitim bahane?

Tamamen rant işi?!

 

 

Türkiye genelinde dersanelerin kapatılması ve çocukların müfredata göre eğitime hazırlanmaları gerekirken, Kırıkkale´de dershanelerin yine bir üçkağıt oyunu ile isim değiştirip yollarına devam ettikleri gözleniyor.

 

İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Cumhurbaşkanı´nın talimatı ve Milli Eğitim Bakanlığının genelgesi ile dershaneler kapatıldı. Fakat dershaneler isim değiştirerek ?kurs? adı altında faaliyetlerine devam ediyor. Cumhurbaşkanı´nın uyarısı ile kursların da kapatılması talimatı yayınlandı. Fakat kimi dershaneler kapanırken, kimileri ise eğitimi bahane olarak kullanıp ranttan yararlanmak amacıyla isimlerini ?kişisel gelişim kursu? olarak değiştirip yola yine sahtekarlık yaparak devam etmeye çalıştıkları görülüyor.

 

FİYATLAR FAHİŞ OLDU

Aslında dershanelerin tek bir ders branşı üzerine açık kalmasına izin veriliyor. Fakat kimisi vakıf, kimisi de dernek adı altında güya ?kişisel gelişim kursu? olarak faaliyet gösteren dershanelerin tek ders yerine tüm derslerden eğitim(!) verdikleri ve hem de fahiş fiyatla para kazandıkları ileri sürülüyor. Eskiden dershane fiyatları bir öğrenci için 2 ila 3 bin lira civarındayken, bu rakam şimdilerde 4 ila 5 bin lira arasında değişiyor.

 

MEYHANECİLER BİLE VAR!

Sektör o kadar başı boş durumda ki, dershanecilik işini daha önce lokanta, meyhane, içkili mekan işletmiş olan kimi isimlerin yaptığı da gözleniyor. Çocukların bu gibi kişilerin yönetimi adlındaki işletmelerde ders ve kurs görüyor olması dikkat ve tepki çekiyor. Kırıkkale´de durumun başıboş olduğunu gören bir çok kişinin Ankara, hatta adana merkezli kurs ve dershane açtıkları görülebiliyor.

 

EĞİTİM BAHANE?

TAMAMEN RANT OLDU

Milli Eğitim İl Müdürlüğünün bu konuda sessiz kalması da ayrıca dikkat ve tepki çekiyor. İşin içinde meyhanecilerin bile olduğunu söyleyen kimi veliler, bu işin dershane veya eğitimle alakasının kalmadığını, Adana ve Ankara´dan bile gelenlerin tamamen Kırıkkalelilerin umutları üzerinden para kazanmaya çalıştıklarını ifade ediyorlar. Dershanelerin kapanacaksa bir an önce kapatılması ve Milli Eğitim Müdürlüğünün de bu konuda harekete geçmesi isteniyor.

 

DUYARLA EĞİTİMCİLER DE VAR

Bu arada, eğitim işinde duyarlı olan eğitimciler de var. Yıllardır Kırıkkale´de eğitim sektöründe faaliyet gösteren ve marka olan kuruluşlar da habere konu olan duruma tepkililer. Onlar da Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili çalışma yapmasını istiyorlar. Kapatma gerekiyorsa kapatılmasını da öneriyorlar. Duyarlı ve köklü kurumlar yasalar neyi gerektiriyorsa eğitim işini yasaya göre yaptıklarını belirterek, yapmayanların sektörden ayıklanmasını istiyorlar.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı