Anahtar Kelimeler: Bu destekleri kaçırmayın

Bu destekleri kaçırmayın

Bu destekleri kaçırmayın

Bu destekleri kaçırmayın

Tarımsal destek açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Ekonomik Yatımların Desteklenmesi Programı kapsamında ilimizde tarımsal sanayi konusunda bugüne kadar 21 işletme 13 milyon TL yatırım yapılırken bunun 5,7 milyon TL`si Bakanlığımızca karşılanmıştır” dedi.

Projelere destek var

Kırbaş geçen yıl uygulanan 8'inci etap destekleme programında, Sulakyurt, Delice, Keskin ve Balışeyh Kırıkkale OSB ve Kırıkkale Merkez olmak üzere 7 adet projenin tamamlandığını ve faaliyete başladığını açıklayarak, Bu işletmelerimiz Bakanlığımızın toplam 2,5 milyon TL tutarında hibe desteğinden yararlanmışlardır” dedi. 

Hibe türü destekler

Kırıkkale'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında bugüne kadar 2 bin 245 çiftçi için makine ekipman ve sulama desteği olarak 6.8 Milyon TL, 21 yatırımcı için tarımsal sanayi desteği olarak 5.7 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 28 milyon TL tutarında yatırımın yapıldığını açıklayan Kırbaş, yatırımcıların13 milyon TL hibe desteği aldığını bildirdi. 

Çağrıları kaçırmayın

Kırbaş yazılı açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: 2015 yılında da 4 yatırımcının sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Yatırımcılar işlemleri eksiksiz yaparak sözleşme imzalayarak bir an evvel yatırımlarına başlamaları ilimiz ve ülkemiz tarımına katkı sağlayacaktır. Kırıkkale ilimiz tarımsal sanayi yönünden fakir olup özellikle OSB'lerde 5. Bölge teşviklerinden de yararlanılarak yatırımcılarımızın yeni tesisler yapmalarını bekliyoruz. Yatırımcılarımızın yeni açılacak teklif çağrılarını kaçırmamaları ve 1. 5 milyon TL ye varan destekten yararlanmalarını bekliyoruz.”



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu