Anahtar Kelimeler: Bugün bile göreve hazırız

?Bugün bile göreve hazırız?

?Bugün bile göreve hazırız?

?Bugün bile göreve hazırız?

Gaziler Günü kutlandı

Tüm Türkiye´de olduğu gibi Kırıkkale´de de ´19 Eylül Gaziler Haftası´ nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´nda tören düzenlendi. Terör olaylarına karşın birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği törende Gaziler, kendilerine bugün bile görev verilse yine seve seve kabul edeceklerini belirttiler.

TÖREN DÜZENLENDİ

Kırıkkale´de Cumhuriyet Meydanı´nda tören düzenlendi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Atatürk Anıtına; Kırıkkale Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Vatan İçin Can Verenler Derneği çelenkleri konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla birlikte bakım üsteğmen Celal Kağızmanlı günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

ŞEREFLİ İNSANLARDIR

Şehitlik ve gaziliğin Türk milletinin vatanı, bayrağı ve bağımsızlık uğruna ölümü hiçe sayan kahraman evlatlarına verdiği en yüksek iki payedir diyen Kağızmanlı, ?Gaziler demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğünü her zaman korumaya çalışmıştır? ifadesinde bulundu. Kağızmanlı, ?Dünya milletleri arasında saygın yerin alınması, ülkenin iç ve dış düşmanlardan temizlenmesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün armağanı olan bağımsız güçlü Türkiye´nin ilelebet yaşaması ve güçlenmesi maksadıyla çıkan çatışmalarda başarı gösteren sağ kalan ve gururla hayatlarını sürdüren şerefli insanlardır? dedi.

GEANİŞ KATILIM OLDU

Cumhuriyet Meydanı´nda yapılan tören sonrası protokol üyeleri, Gaziler ve şehit aileleri şehitliğe geçtiler. Törene katılan davetlilere, şehitliğin girişinde karanfil takdim edildi. Görevli personel tarafından şehit mezarlığı hakkında bilgiler vermesinden sonra Vali Ali Kolat, anıt defterini imzaladı. Burada şehitler için 3 el saygı atışı yapıldı ve dualar edildi. Şehitlikte süren ve duygusal anların yaşandığı törende, şehit yakınları ve törene katılanlar şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Buradaki törene Vali Ali Kolat´ın yanı sıra; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak ve diğer üst düzey protokol üyeleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

BİRLİKTE YEMEK YEDİLER

Şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Kolat yaptığı açıklamada, ?Bugün huzur, güven ve bağımsızlık içinde bulunabiliyorsak, onların sayesinde. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve ahrete intikal etmiş olan gazilerimizin Allah mekânlarını cennet eylesin? dedi. Gün içerisindeki son program ise Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Vatan İçin Can Verenler Derneğine yapılarak sonlandırıldı. Dernek ziyaretlerinin ardından Polis Evinde, Valilik tarafından Gazi ve şehit ailelerine yemek verildi.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı