Anahtar Kelimeler: Burada

Burada her şey var

Burada her şey var

Kırıkkale’de otizmli ve özel gereksinimli çocuklar, yaz kursunda aldıkları çeşitli eğitimlerle bir yandan beceri kazanıyor, bir yandan da arkadaşlarıyla mutlu ve neşeli günler geçiriyorlar.

ÖZEL BİR KURS

Kırıkkale’de otizmli ve özel gereksinimli çocuklar, yaz kursunda aldıkları çeşitli eğitimlerle bir yandan beceri kazanıyor, bir yandan da arkadaşlarıyla mutlu ve neşeli günler geçiriyorlar. Kırıkkale Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulunda Halk Eğitimi Merkezince açılan yaz kurslarında otizmli ve özel gereksinimli çocuklara el sanatlarından spora, yüzmeden jimnastiğe, resim, müzik gibi daha birçok eğitimler verilerek beceri kazandırılıyor.  Yaz döneminde çocukların hem eğitim almaları hem de eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla açılan yaz kurslarda, 3 yaşından itibaren başta otizmli ve ortopedik engelli çocuklar olmak üzere bütün engel gruplarındaki çocuklar faydalanabiliyor. 

 

BİLGİ VERİLDİ

Yaz kursunda çocuklara özel eğitim, müzik, görsel sanatlar, beden eğitimi, yüzme, masa tenisi jimnastik, okuma yazma, matematik, iletişim becerileri, Ergoterapist gözetiminde duyu bütünleme terapisi, oyun terapisi, konsol oyunları, bisiklet sürme ve piknik etkinlikleri gibi daha birçok alanda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu ve beraberinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, kurs alan öğrencileri ziyaret ederek Okul Müdürü Ünal Dündar ile öğretmenlerden bilgi aldı. Öğrencilerle bir araya gelerek etkinliklere katılan Telefoncu, burada yaptığı açıklamada, kursiyer öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı