Bu seçim Türkiye'nin son seçimi olabilir”

 Bu seçim Türkiye

Bu seçim Türkiye'nin son seçimi olabilir”

Karadurmuş aday adaylığını açıkladı

CHP Kırıkkale Milletvekili aday adayı Karadurmuş, iktidarın bir an önce gitmesi gerektiğini belirterek Bu seçim Türkiye'nin son seçimi” dedi ve AKP'nin yeni bir algı operasyonu başlattığını söyledi.

Partililere seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi binası önünde mini bir miting düzenleyen Hacı Arap Karadurmuş aday adaylığını ilan ederek partililere seslendi. AKP'nin bu seçimde mutlaka gitmesi gerektiğini söyleyen Karadurmuş, Türkiye'nin bundan sonraki süreçte karanlığa sürükleneceğini kaydetti. Karadurmuş, onun için Türkiye'nin son seçimi anlamına gelen 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirtti. Karadurmuş, konuşmasında, 7 Haziran'da yapılacak olan bu genel seçimler, geçmişte yapılan seçimlere nazaran daha da bir önem taşımaktadır. AKP'nin kurucuları iktidara gelirken, halka İnsan Haklarından, demokrasiden, adaletli gelir dağılımından söz ederek iktidara gelmişlerdi. Hatırlarsanız 3Y formülü diyorlardı. Yoksulluğa, Yolsuzluklara, Yasaklara Son vaatlerinde bulunuyorlardı. Hani o vaatler nerede kaldı? Verilen vaatlerin maalesef tam da tersini uyguladılar. Fakir halk daha da fakirleşti, zengin daha da zengin oldu. Yeni yandaş milyarderler türetildi. İşsizlik artarak tam bir felaket haline geldi. İktidara gelirken yolsuzluklara son vereceğim diyen AKP İktidarı maalesef yolsuzlukların en büyüğünü yaptı. Bakan çocuklarının evlerindeki içleri para dolu ayakkabı kutuları, para sayma makineleri, para kasaları 17 ve 25 Aralık tarihleri adeta canlı şahit oldu” dedi.

Kurtuluş MKE'de

Karadurmuş konuşmasının devamında, Hepimizin bildiği gibi Kırıkkale'yi Kırıkkale yapan Makine Kimya Endüstrisi Kurumudur. Bir zamanlar MKE'de vardiya değişimlerinde sokaklar caddeler adeta insan seli olurdu. İnsanlar mutlu esnaf mutlu ve her yurttaşımızın yüzleri gülüyordu. Kırıkkale göç alan bir kent konumundaydı. MKE fabrikalarının ürettiği malı, patlayıcıyı kim alır, tabii ki devlet alır, neymiş, pahalı üretim oluyormuş. Sen devletsin, nedenlerini araştırıp çağın teknolojisini getirip yenilemesi ve randımanı çalışmayı sağlaması gerekirken, ithal et mantığını devreye sokarak MKE Kurumunu atıl hale dönüştürüp, özelleştirme adı altında adeta yok ettiniz. Sonuçta Kırıkkale emekliler, işsizler, üniversite öğrencileri bulunan göç veren bir il haline getirildi.”

Taşeronluk kalkacak

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon taşeron firma çalışanı olduğunu belirten Karadurmuş, AKP Hükumeti 2002 yılından bu yana iktidarları süresince taşeron işçiliği yaygınlaştırmayı amaçlayan, adeta emek sömürüsü yapan politikalarla iş gücünü sermaye lehine çevirmeyi başarmıştır. Bize göre taşeron işçilik modern köleliktir. AKP iktidarı, taşeron işçi emekçilerinin yasal olan sosyal haklarını, kazanımlarını yok ederek, açlık sınırının da altında asgari ücrete mahkûm halde, adeta sömürü düzeni yaratılmıştır. Geç de olsa, ‘taşeron işçilik köleliktir' diyen Çalışma Bakanı bu sözünü Ankara'ya geldiğinde ne hikmetse unutmuştur. İktidarımızda bu düzen tamamen kaldırılacak, çalışanların ücretlerinde iyileştirme yapılarak tüm çalışanlar kadrolu, sendikalı hale getirilecektir” dedi. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli