Anahtar Kelimeler: Bütçe açıklaması

Bütçe açıklaması

Bütçe açıklaması

Bütçe açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM´ye sunulan 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi´nde Kırıkkale´nin hak ettiği yeri alması gerektiğini vurguladı.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM´ye sunulan 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi´nde Kırıkkale´nin hak ettiği yeri alması gerektiğini vurguladı. Konu hakkında TBMM´de bir açıklama yapan MHP´li Öztürk; ?Kırıkkale´nin her alanda yatırımlarının artması gerekiyor. Bizler bir yandan Kırıkkale´ye özel yatırımları teşvik ederken, diğer yandan yine Kırıkkale´de kamu yatırımlarının da artışını sağlayabilmeliyiz. Bu kapsamda yaklaşmakta olan bütçe süreci kapsamında, Kırıkkale´nin hak ettiği payı 2020 yılı bütçesinden almasını bekliyoruz.´ dedi.

KIRIKKALE İLK ÜÇ´TE OLMALI

Açıklamasında Kırıkkale´nin; kalkınmada öncelikli iller arasında ön sıralarda olması gerektiğini dile getiren Öztürk; ?Kırıkkale halen kalkınmada öncelikli yöreler listesinde 28´inci sırada yer almaktadır. Oysa Kırıkkale 43 ili birbirine bağlayan ve silah sanayinin merkezî konumundadır. Tarım ve hayvancılığı ile komşu illere göre örnek yatırımları bulunan Kırıkkale 28´incilikten çok daha yukarı. Kalkınmada öncelikli iller arasında ilk 3´te olmalıdır.´ diyerek, Kırıkkale´nin yatırım diyetine alınmaması gerektiğini vurguladı.

İŞSİZLİK AZALTILMALI

MHP´li Öztürk; ?2020 Yılı Bütçesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin ikinci bütçesidir. 2020 Yılı Bütçesine göre; yıl içerisinde kamuya 60 bin yeni personel alınması öngörülmektedir. Bu 60 bin yeni personel alımında Kırıkkaleli hemşerilerimiz de yer alacaktır. Diğer yandan merkezi yönetim kurum ve kuruluşları tarafından 2020 yılında; ulaştırmadan imalat sanayine, sağlıktan eğitime kadar birçok alanda toplamda 88,5 milyar lira kamu yatırımı yapılacak olup, bu yatırımlardan Kırıkkale de hak ettiği payı almalıdır. Yine Kırıkkaleli çiftçilerimiz de tarımsal destekleme programları için ayrılan 22 milyar TL´lik ödenekten yeteri kadar pay alması için takibimizi sürdüreceğiz.´ diyerek, 2020 yılında Kırıkkale´de yüzlerin gülmesi için her türlü çalışmanın içinde olacağını vurguladı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false