Anahtar Kelimeler: BÜYÜK SKANDAL

BÜYÜK SKANDAL!

BÜYÜK SKANDAL!

BÜYÜK SKANDAL!

Yok böyle bir kıyak!

Kırıkkale Belediyesi tarafından beton bariyer yapım işi ile ilgili olarak gerçekleştirilen ihale tam anlamıyla skandal içeriyor.

SKANDAL BİR İHALE

Kırıkkale Belediyesi´nin beton bariyer yapım işi ile ilgili olarak gerçekleştirdiği ihale tam anlamıyla skandal. Belediye´nin yaptıracağı işle ilgili ihale incelendiğinde tüyü bitmemiş yetim hakkının adeta kıyak ve peşkeş çekildiği gözleniyor. İhale şartnamesi, fiyatı, yapım işi, maliyeti ve malzemesi, yeri ve araçları için şartnameye bakıldığında üst üste skandallar zinciri yaşandığı gözleniyor. Hani malzemeler tse garantili olacaktı 

HER ŞEY HAZIR ASLINDA

İhalenin bedeli 1 milyon 900 bin lira civarında. İhaleyi yapan firmaya yer ve mekan, araç ve gerek ile malzemeyi Belediye temin ediyor, firma sadece işi yaparak parasını alıyor. Şartnameye göre Belediye işin yapılacağı malzemeler, şantiye ve şantiye araçlarını kendisi temin ediyor. İş için Belediye´ye ait şantiye ve buradaki araçların kullanılacağı görülüyor. İşi ise sadece yapmak kalıyor. Belediye´nin kendisinin yapabileceği işi ihale ile bir firmaya yaptırması skandal olarak ortaya çıkıyor.

TAM BİR KIYAK

Belediye´nin beton bariyer ihalesi işi tam anlamıyla kıyak olarak görülürken, böyle bir ihalenin nasıl yapıldığı merak konusu. İhale ile ilgili şartname ve diğer detaylara ulaşan HABERKALE kamuoyunu hem bilgilendirmek ve hem de konuya dikkat çekmek için haber yapıyor. Böyle bir uygulamanın olmaması gerektiğini söyleyen bir çok kişi ihalenin gerçek anlamda kıyak içerdiğine dikkat çekiyorlar.

KENDİSİ YAPSIN

Şartnameyi inceleyen konunun uzmanları, ?Böyle bir uygulama olamaz. Mekan, araçlar ve malzeme hazır sadece işi yapmak için para veriliyormuş gibi bir durum çıkıyor ortaya ki, şartname bunu gösteriyor. Madem her şey hazır Belediye kendisi yapabilir. Neden her şeyi hazır olan iş için yüklü miktarda para ödensin? diyorlar. Haberin gündeme gelmesiyle birlikte ihalenin de incelemeye alınması bekleniyor. Belediye´nin bu konuda ne gibi bir açıklama yapacağı da merak konusu. HABERKALE olarak gelişmeleri takip ediyoruz.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli