Anahtar Kelimeler: ByLock operasyonu

ByLock operasyonu!

ByLock operasyonu!

ByLock operasyonu!

Kayseri merkezli yapıldı!

FETÖ soruşturması çerçevesinde Kayseri merkezli olarak 15 ilde bugün başlatılan operasyonda, ByLock kullanıcısı oldukları saptanan 141 kişi için gözaltı kararı verildi. Bu zamana kadar 352 kişinin görevine son verildiği Kırıkkale´de operasyonların derinleştirilerek sürdürüldüğü belirtiliyor.

352 KİŞİNİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

FETÖ-PYD Terör örgütü ile mücadele kapsamında Kırıkkale´de başlatılan çalışmalar derinleştirilerek sürdürülüyor. Bu zamana kadar Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Defterdarlık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Adalet Komisyonu Başkanlığı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Belediyeler, Katı Atık Yönetim Belediyeler Birliği, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun da aralarında bulunduğu 23 ayrı kurumdan 352 kamu görevlisinin görevine son verilmişti.

141 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

Kayseri merkezli FETÖ/PDY operasyonunun Kayseri merkezli olarak İstanbul, Ankara, Bingöl, Kırıkkale, Konya, Mersin, Afyon, Yozgat, Bursa, Samsun, Tokat, Mardin, Düzce ve Sivas´ta yapılıyor. Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM şubesi ekiplerince, Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15 ilde ´FETÖ´ye üye olduğu belirtilen 141 kişinin gözaltına alınması için dün sabah erken saatlerde operasyonu başlattı. Ağırlıklı olarak öğretmen ve doktorların olduğu bu kişilerin, örgütün kriptolu ByLock kullanıcısı oldukları belirtildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürülüyor. Gözaltı kararı verilen 141 kişiden ne kadarı Kırıkkale´den olduğu ise henüz netleşmedi.  



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false