Anahtar Kelimeler: Çakıcı Edirne nakledildi

Çakıcı Edirne´ye nakledildi!

Çakıcı Edirne´ye nakledildi!

Çakıcı Edirne´ye nakledildi!

 

?Beni buraya gönderenin Türklüğü

ve namusundan şüphe ederim?

Nakil olayına sert tepki!

Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi´nde hükümlü Alaattin Çakıcı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kararıyla Edirne´deki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi´ne nakledildi. Çakıcı´yı bekleyen bir grup ring aracının cezaevine girişi sırasında alkışlarla karşıladı. Çakıcı, nakil olayına çok sert tepki gösterdi.

EDİRNE´YE GÖNDERİLDİ

Hakkında 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi´nde tutulan Alaattin Çakıcı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kararıyla Edirne´deki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi´ne nakledildi. Tekirdağ´da cezaevinden ring aracına bindirilen Çakıcı´ya destek olmak için çok sayıda destekçisi Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi önüne geldi.

GERÇEK VATANSEVER

Alaattin Çakıcı´nın çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen İsmail Güngör şöyle dedi: "Ben Çakıcı´nın kan kardeşiyim, 7 yaşından beri beraberiz. Annemiz, babamız ayrı olsa bile öz kardeş gibiyiz. Tekirdağ´dan Edirne´ye nakil ediliyor. Biz de onu desteklemek için bekliyoruz. 20 ay sonra tahliye olunca bu memleket gerçek bir vatansevere kavuşacak."

2 YIL SONRA ÇIKACAK

Polis ve jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi´ne getirilen Alaattin Çakıcı´nın bulunduğu aracın geçişi sırasında toplananlar alkışlarıyla destek verdi. Alaattin Çakıcı´nın avukatı Gökhan Kılıç, nakil kararının idareye ait olduğunu ifade ederek, "Çakıcı, 2018 yılının 10´ncu ayında cezaevinden çıkacak. Sevk nedeni bizden kaynaklı değil idarenin inisiyatifinde, kendi tasarrufu" diye konuştu.

SERT AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada nakil olayıyla ilgili açıklamada bulunan Alattin Çakıcı, avukatı aracılığıyla gönderdiği mektupta şunları söyledi: ?Değerli dostlarım? Ben İmralı´yı, Van´ı istedim. Edirne´yi benim için boşalttılar, bir aydır. 8 adli mahkum var. Diğer bütün mahkumlar PKK ve sol örgütlerden. Ankara´dakiler, sizler ölüm meleği misiniz? Benim için yetkili kişi kim ise, yüreği var ise kapattırabilir. Burada bir sürü vatan haini var. Onları da kullanabilirler. Beni bu hapishaneden başka hapishaneye gönderenin Türklüğünden ve namusundan şüphe ederim. Cezaevinde yatan hangi örgütten olursa olsun, ben de bu hapishanede yatıyorum. 5 gün avukata çıkıyorum. İsteyen benimle cezaevi Maltalarında karşılaşabilir.?

DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Nakil olayına tepki gösteren ve kendisinin nakledilmeden önce cezaevinin neredeyse boşaltıldığını ve terör örgütü mahkumları ile adeta baş başa bırakılmaya çalışıldığını ileri süren Alattin Çakıcı, bu duruma tepki gösterdi ve buna yapanlara sert sert bir açıklamada bulundu. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli