Çakıcı´dan yine dikkat çeken ifadeler!

Çakıcı´dan yine dikkat çeken ifadeler!

Çakıcı´dan yine dikkat çeken ifadeler!

Cumhurbaşkanı´na:

?Samimi ise Allah yardımcısı olsun?

Sadullah Ergin´e:

?Sözlerimin arkasındayım?

Teröre tepki, şehitlere rahmet, yaralılara şifa?!

Tekirdağ F Tipi Cezaevi´nde yatmakta olan Alattin Çakıcı, Tekirdağ 2. Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen bir dava için mahkemede savunma yaptı ve terör-terörle mücadele konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ayrıca, dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin´in söylediği sözlerin arkasında olduğunu belirtti. Çakıcı, Dağlıca saldırısına da tepki gösterdi.

DİKKAT ÇEKEN SAVUNMA

Tekirdağ F Tipi Cezaevi´nde yatmakta olan ünlü Kabadayı Alattin Çakıcı, dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaşadığı mektup ve sözlü atışmadan dolayı Tekirdağ 2. Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın duruşmasına katıldı. Çakıcı, duruşmada terörle ilgili açıklamalar yaptı, ?terörü bitireceğiz? diyen Cumhurbaşkanı´na ithafet yorumlarda bulundu, terörün arkasındaki güçleri bir kere daha deşifre etti ve ?terörü bitireceğiz? diyen Cumhurbaşkanına seslenerek, ?Bugün Türkiye için önemli bir gün. Türkiye´deki vatanseverler, devletin başı ?terörü bitireceğiz? diye söz vermiştir. Bu sözlerinde samimi ise Allah yardımcısı olsun, değilse Allah bildiği gibi yapsın? dedi. Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaşadığı bir sözlü atışma konusunda da Çakıcı, ?sözlerimin arkasındayım? dedi. Çakıcı Avukatı Sadettin Köse aracılığıyla da terörü lanetledi, Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

İRAN´IN DESTEKÇİSİ OLDU

İşte Çakıcı´nın mahkemedeki savunması ve dikkat çekici açıklamaları: ?Çakıcı savunmasında yine dikkat çekici ifadeler kullandı. Çakıcı, mahkemedeki savunmasında şunları söyledi: ?Çözüm süreci içerisinde geçmişte Devletimizin başında olan ve olanlar, şu anda savaş halinde Başkomutan olan Devletimizin Cumhurbaşkanı ama iyi niyetli ama çevresindekilerin yanlış yönlendirmeleri ile üç senede çözüm süreci adı altında şehirlerde, KCK şehir yapılanmasının kırsal alanlarını genişletmesinde, büyük metropollerde örgütlenmesinde bu zaman süreci içinde olmuştur. Emperyalistler geçmişte Osmanlı´ya hasta adam dediği gibi bugün de küresel güçlerin yerli işbirlikçileri komşularımızdan dönek İran bu organizasyonun arkasındadır.? Çakıcı savunmasının ilk bölümünde Türkiye´nin bir savaş halinde olduğuna dikkat çekerek, terörün emperyalist güçler tarafından desteklendiğini vurguladı ve şehir yapılanmasının da çözüm süreci içinde gerçekleştiğinin altını çizdi.

SAMİMİ İSE ALLAH YARDIMCISI OLSUN

Çakıcı, hükümetin mezhep farkı gözetmeksizin İran´a büyük destek verdiğini vurguladı. Terörün Batılı ülkelerce her türlü desteklendiğine işaret eden Çakıcı, ?Terörü bitireceğiz? diye söz verenlerin sözlerine vurgu yaptı. Çakıcı, İran´ın Batı ile 36 yıllık probleminin son 10 yılında geçmiş hükümetimiz mezhep farkı gözetmeksizin dünyanın küresel güçlerine karşı Birleşmiş Milletler´de İran´ı savundu. Devletimiz bunları savundu. Şu anda Ortadoğu´da Batılı güçler, genelde Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika ülkemizi bölmek isteyen PKK ve PKK uzantılarını, bu saydığım ülkeler sahip çıkmak kaydıyla, İsrail silah sevkiyatı Almanlar üzerinden yapmaktadır. Bunu bu gafiller bilsin ki bugün Türkiye için çok önemli bir gün. Türkiye´deki Vatanseverler, Devletin başı bu millete söz vermiştir ?terörü bitireceğiz? diye. Bu sözlerinde samimi ise Allah yardımcısı olsun, samimi değilse Allah bildiği gibi yapsın? dedi.

ERGİN´E AYNI AÇIKLAMAYI YAPTI!

Çakıcı, dönemin Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin ile arasında yaşanan mektup ve sözlü olayla ilgili de mahkemede açıklama yaparak, söylediği sözlerinin arkasında durduğunu ifade etti ve  ?Yine iddianame kapsamında yazdığım dilekçede Sadullah Ergin´e hitaben söylediğim sözlerin tamamen arkasındayım. Ben yazdığım mektupta ?dürzü? kelimesi mezhepsel olarak ?mezhebi geniş? hakkında kullandım. Halk dilinde ise ?p?..k? anlamında kullanılmaktadır. Şikayetçi bu sözümü nasıl algılıyorsa o şekilde algılasın. Hakkımda ceza hükmü kurulması durumunda erteleme hükümlerinin uygulanmasını talep etmiyorum? dedi. Talimat duruşması olarak görülen davada mahkemece işi biten talimatın mahalline ikmalen iadesine karar verildi.

DAĞLICA SALDIRISINA TEPKİ

Alattin Çakıcı ayrıca, Avukatı Sadettin Köse vasıtasıyla son yaşanan Dağlıca saldırısından ötürü terörü ve terör örgütünü lanetledi, tepkisini dile getirdi ve Şehitlere rahmet, yaralanan askerlerimize de acil şifalar diledi. Çakıcı, milletçe birlik olma zamanlarını yaşadığımıza işaret ederek, ?Son yaşanan terör saldırısını nefretle kınıyorum. Kalleş saldırıda şehit düşen askerlerimize Cenab-ı Allah´tan (c.c.) rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Ayrıca yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli